Dat Taghazout vooral een surfdorpje met een surfvibe is, dat wist jij misschien al. Maar ook als je geen surfer bent, of als je naast het surfen wat leuks wilt doen in Taghazout, ben je aan het juiste adres. In en rondom Taghazout zijn namelijk tal van leuke uitjes te verzinnen.

Er zijn naast surfers weinig vakantiegangers die naar Taghazout afreizen tijdens hun roadtrip door Marokko, en dat is jammer. In dit vissersdorpje vind je namelijk veel restaurants en leuke terrasje, direct aan de zee. Bovendien hangt er een chille vibe, zoals je van een hippie/surfdorp verwacht

Taghazout tips

Taghazout is echt een fijn pittoreske vissersdorpje waar de lokale bevolking vriendelijk en laid back is. Taghazout is dé surfbestemming van Marokko, maar naast het surfen is er meer te doen in Taghazout.

Surfen in Taghazout

Taghazout is de ideale surfbestemming. Met een langgestrekte kustlijn en talloze surfspots voor zowel beginners als experts, is Taghazout surfheaven. Het hele jaar door kun je in Taghazout surfen, maar voor de goede golven zijn de maanden september tot en met maart de beste surfmaanden, wanneer de golven krachtiger en langer zijn. De golven bij Anchor Point kunnen zelfs een kilometer lang worden!

Lees meer: surfen in Taghazout

Struin langs winkeltjes en marktjes

Als surfer boy of girl kun je in Taghazout de nodige surf gear kopen. Zo heb je kleine winkeltjes waar je surfkleding, stickers en gear kunt kopen en huren. Ook vind je veel gekleurde lemen huizen en de nodige graffiti art op muren. Ik raakte verdwaald dus mijn tip is om gewoon rond te lopen en zien waar je uit komt. Wees vooral niet bang om door kleine straatjes te lopen en te zien hoe de locals daar leven.

Eten & Drinken in Taghazout

In Taghazout heb je heel veel leuke restaurants en plekjes om te chillen. Een aantal van onze favoriete spots:

  • Pizza bij Windy Bay
  • World of Waves voor hippe acai smoothie bowls. Mocht je een roadtrip door Marokko maken dan is het wel fijn om even iets anders dan elke dag Tajine te eten, geloof me. Bij World of Waves kun je ook via Airbnb overnachten. Boek je via onze link een overnachting bij Airbnb, dan mogen wij jou 25 korting geven op jouw volgende overnachting!

Dagtrip naar Essaouira

Vanuit Taghazout kun je ook prima een dagtrip naar Essaouira maken. Essaouira is UNESCO Werelderfgoed en heeft een rustige sfeer met veel wind- en kitesurfers.

Hoe kom je in Essaouira?

Om naar Essaouira te gaan kun je het beste een auto huren. Via je surfkamp kun je voor 250 Dirham (€ 23) al een auto huren. De reis van Taghazout naar Essaouira duurt ongeveer 2 uur – mits je niet wordt aangehouden door de politie die toeristen maar al te graag wat geld aftroggelen (volgens gastblogger Nathan en ook ik maakte dat mee in het Atlasgebergte).

Lees meer over een dagtrip naar Essaouira.

Spot surfers in de line-up vanaf het dakterras

Door de ligging van Taghazout is het de perfecte locatie om de zonsondergang te spotten. Bijna elk ho(s)tel waar je overnacht heeft wel een dakterras met uitzicht over de oceaan. En vaak is er een gezamenlijk terras of balkon bij je hotel waar je de zon in de zee ziet verdwijnen en boy is dat mooi. Vooral het spotten van de surfers in de line-up ziet er gewoon heel vet uit.

Overnachten in Taghazout?

In Taghazout maakt het niet echt uit waar je slaapt, alle hostels hebben dezelfde surfvibe. Wij sliepen in surfhostel Oceana Surfcamp ( in eerste instantie hadden we voor Dar Surf betaald, maar zij cancelden op het laatste moment onze overnachting #cry). Dar Surf is één van de vele surfhostels in Taghazout met prachtig uitzicht, hoog boven de Atlantische Oceaan

Bijzonder overnachten in Taghazout?

Boek dan bij boetiekhotel Auberge, een surfcamp via SurfMaroc of een  bijzondere Airbnb zoals World of Waves.

Taghazout was een stop in onze roadtrip door Marokko. Bekijk ook onze roadtrip route door marokko