De meeste reizigers beginnen hun reis in Thailand en daarom is Bangkok vaak het startpunt van je reis naar Thailand. Thailand is met al vanaf de jaren ’70 een populaire bestemming onder vakantiegangers en backpackers! Thailand is niet alleen heel mooi, maar ook betaalbaar! Logisch dat zoveel reizigers naar Thailand gaan. In dit artikel geven we je alle tips om te beginnen met het plannen van je reis naar en door Thailand

Route door Thailand

Een populaire route die vakantiegangers nemen is vanaf Bangkok via de trein naar het Noorden van Thailand: Chiang Mai en vaak ook nog Chiang Rai en Pai als er genoeg tijd is. Daarna reizen reizigers vaak door naar de prachtige eilanden in het zuiden van Thailand zoals aan de Andaman Zee (Koh Phi Phi, Koh Lanta) of de oostkust. Denk aan Koh Phangan, Koh Tao en Koh Samui. Erg popukair is ook het van Phuket noordelijk gelegen Khao Sok National Park.

Populaire steden in Thailand

  • Bangkok
  • Chiang Mai
  • Chiang Rai
  • Ayuthaya
  • Sukhotai
  • Kanchanaburi
  • Phuket

Populaire eilanden

Beste reistijd voor Thailand:

November t/m februari zijn de gunstige maanden omdat het niet al te warm is, maar ook geen hoogseizoen.

Inentingen:

Als je naar Thailand reist heb je in ieder geval vaccinaties nodig voor Hepatitis A+B
Polio (DTP). Ga je langer op reis en combineer je Thailand met een reis door Zuid-oost Azië? Dan heb je ook Hepatitis B, vaak in combinatie met hepatitis A nodig (ook bekend als de Twinrix prik).

Moet ik malariatabletten slikken in Thailand?

Malaria is helaas ook één van de gevaarlijke ziektes die je in Zuidoost-Azië kunt oplopen maar in Thailand zit je over het algemeen goed. Spray wel met minimaal 30% DEET. En trek in de avond en in de vroege ochtend bedekkende kleding aan.

Waar in Zuidoost-Azië is er kans op malaria? Bekijk een kaart van de malariagebieden.

Waar je inentingen voor Thailand laten doen?

De beste keus voor je vaccinaties voor Thailand heb je bij de:

Bron: www.vaccinatiesopreis.nl

Vliegen naar Thailand

De meeste reizigers beginnen hun reis in Bangkok. Een ticket naar Bangkok (internationaal vliegveld Suvarnabhumi) kun je al vanaf €371 (met een tussenstop) vinden! Klik op Skyscanner op goedkoopste maand als je nog niet weet wanneer je naar Thailand wilt reizen.
Ook het WTC heeft wereldreis tickets naar Azië. Bekijk de wereldtickets
Mijn manier om goedkope tickets te vinden vind je in deze blogpost.

Bangkok Khao san road

Op de foto: Bangkok Khao San Road

Accommodatie in Thailand

Accommodatie in geheel Zuidoost Azië is goedkoop. Over de hele regio zijn prijzen rond de €15-20 per nacht voor een privé-kamer met airconditioning. Uiteraard kun je een hotel in Azië zo duur maken als je zelf wilt. De prijzen zijn hoger in de steden en toeristische gebieden (en vooral op de toeristische eilanden zoals Koh Phi Phi en Koh Samui) en lager in landelijke gebieden.

Eten en drinken

Met name als je van ‘de straat’ eet bij een van de eetstalletjes dan is het ontzettend goedkoop om in Thailand te eten. Voor slechts een paar euro’s heb je al een maaltijd. Ik heb meegemaakt (in 2007) dat ik slechts €1 euro voor een maaltijd betaalde. In 2017 betaalde ik vaker €2-3 voor een maaltijd in de toeristische gebieden loopt dit drag al sneller op tot €5-€10.
Hou rekening met €10-20 euro per dag voor een maaltijd, dan zit je altijd goed.

Vervoer in Thailand

In Thailand is het vrij normaal om met de bus of trein te reizen. Er reizen zoveel mensen door Azië dat er altijd wel een bus naar die ene plek gaat waar jij ook naartoe wilt. In de stad Bangkok kun je met de tuk tuk makkelijk heen en weer reizen echter is dit wel een stuk ongezonder dan een taxi doordat er veel rook in je longen komt als de tuk tuk stil staat.
Voor €25 ga je al met de trein van Bangkok naar Chiang Mai en voor €15 van Bangkok met de bus naar Krabi. Liever vliegen? Probeer Air Asia, een soort van Easyjet in Azië. Vaak kan je voor nog €25-€75 van Bangkok naar Chiang Mai vliegen, mits je tijdig boekt natuurlijk.

Een handige app om met de taxi door Thailand te reizen is Grab, de Aziatische tegenhanger van Uber.

Visa Thailand

Voor Thailand krijg je voor 30 dagen zonder iets vooraf te regelen een visa on arrival op het vliegveld. Op het vliegveld hoef je dus niet naar visa te lipen, ga gewoon richting je bagage en dab kom je wel langs de juiste loketten.

Populaire routes in Thailand

Hieronder hebben we een aantal populaire routes in Zuid oost Azië op een rijtje gezet. Check het juiste plaatje voor de route in Thailand.

Populairste route’s in Azië

Bron foto: Kilroy

Topactiviteiten

Voor €10-15 heb je in Thailand al een dagtripje. Je kunt verschillende dingen doen, van tempels bezoeken tot snorkeltrips naar eilanden.

Ontdek Bangkok:
Bangkok is de hub van Azië. Als je daar begint en er terugkomt is het net als thuiskomen. Vanaf Bangkok kun je overal komen. Maar ook in deze stad verveel je je niet: er is genoeg te doen. Van de floating markets tot aan shoppen, de beroemde backpackersstraat Kao San Road en veel meer!

Trek door de jungle – door de jungle trekken is een must in Chiang Mai. De gebieden zijn hier zo mooi en je vindt er prachtige dieren. Volgens reisblogger Nomadic Matt zijn die in Thailand het gemakkelijkste. En dat vonden wij stiekem ook

Kosten reizen door Thailand

In Thailand kun je veel leuke dingen doen die weinig kosten, vandaar dat het zo’n populaire bestemming onder backpackers is! Denk aan je duikbrevet halen, duiken, kookworkshops, wandelingen door de bergen enzovoorts.

Activiteiten in Thailand

Afhankelijk van wat je gaat doen ben je hier ongeveer tussen de €150 en €200 per maand aan kwijt.

Klimmen krabi

Klimmen in Krabi

Eten en drinken in Thailand

Aan eten en drinken ben je tussen de €200 en €350 per maand kwijt.

Slapen in Thailand

Aan slapen ben je ongeveer €300 per maand kwijt (10p.n.p.d). Let wel, het hangt er echt vanaf waar je voor kiest. Het kan zeker goedkoper en ook zeker duurder.
Als je voor langere tijd op één locatie blijft heb je geen of minder kosten aan vervoer.
Hopelijk heb je een goed beeld gekregen hoeveel een reis door Thailand je gaat kosten.

Bekijk ook onze kosten voor Thailand tijdens onze wereldreis