Ga je op reis door Thailand? Hoeveel kost dat dan? Hieronder vind je een overzicht van de kosten van 3 weken backpacken door Thailand.

Backpacken Thailand kosten

In Thailand kun je veel leuke dingen doen die voor ons Nederlanders en Belgen weinig kosten.

Denk hierbij aan je duikbrevet halen, duiken, kookworkshops, wandelingen door de bergen enzovoorts. Afhankelijk van wat je gaat doen ben je aan activiteiten in Thailand tussen de €150 en €200 per maand kwijt. Aan eten en drinken ben je tussen de €200 en €350 per maand kwijt en aan slapen ongeveer €100. Let wel, het hangt er echt vanaf waar je voor kiest. Het kan zeker goedkoper en ook zeker duurder, het is maar net of je bereid bent in een crappy hotel te slapen of juist niet. Of met eten op de centen te letten.

1 Euro = 42 Thai Baht
10 Euro = 420 Thai Baht
250 Euro = 10500 Thai Baht

Onderdeel in ThailandKosten Thailand
Vliegticket naar BangkokTussen de €500 en €700
Slapen in ThailandTussen de €10 en €100 (zo duur als je het zelf maakt)
Vervoer in ThailandVoor zo’n €30 ga je al met de trein van Bangkok naar Chiang Mai.  Voor €17 euro neem je de bus van Bangkok naar Krabi om daar de ferry (zo’n €12)naar Koh Phi Phi te pakken. Vaak kan je voor nog geen €40 van Bangkok naar Krabi vliegen, mits je tijdig boekt natuurlijk.
Eten & drinkenOok dit kun je zo duur maken als je zelf wilt, maar vaak heb je al een maaltijd voor zo’n €2-5. Aan de straat eten is zelfs goedkoper. Een Pad Thai kun je bestellen voor zo’n €1. Toeristische plekken zoals Krabi zijn uiteraard duurder dan minder toeristische locaties.
VisumIn Thailand heb je als toerist geen visum nodig als je er korter dan 30 dagen verblijft. (loop bij aankomst niet naar de douane voor visum :)).
ActiviteitenAfhankelijk van wat je gaat doen ben je aan activiteiten in Thailand tussen de €150 en €200 per maand kwijt.

Vliegticket naar Thailand

Een ticket naar Bangkok heb je al gauw tussen de €500 en €700. Tijdens mijn lange reis heb ik een Around The World Ticket via Kilroy geboekt voor €1432 (inclusief, administration fee, money back guarantee en een studenten Go25 kaart). We vlogen toen van Londen naar Bangkok (daar zat verder nog in: Singapore->Brisbane, Sydney-> Christchurch, Auckland -> Hong Kong-> Londen). Zoals je ziet moesten we naar bepaalde bestemmingen over land reizen.

Ik heb 4 jaar later met mijn vriend via Skyscanner een reis van Amsterdam naar Bangkok met China Airlines geboekt voor nog geen €600 (Amsterdam).

Accommodatie in Thailand

Thailand is een budgetvriendelijk land. Vanaf €10 p.p.p.n breng je al een nachtje in een hotel door. En vaak deel je dan ook nog de kosten met je reispartner. In Thailand maakten wij gebruik van de volgende websites om een hotel te boeken:

Vergelijk alle drie goed, de prijs kan nog wel eens verschillen. Ook loont het om bij de hotels langs te gaan om te vragen of ze nog een plekje hebben.

Vervoer

De meest gebruikte vervoersmiddelen voor reizigers in Thailand zijn de bus en trein. De bus is het goedkoopst. Er reizen zoveel mensen door Azië dat er altijd wel een bus naar die een bestemming gaat waar jij naartoe wilt. Soms zijn het grote bussen, soms mini vans.

In Thailand is het vrij normaal om met de bus, trein of boot te reizen. Je kunt bijvoorbeeld met de boot van  Noord Thailand naar Luang Prabang in Laos de grens oversteken of zelfs binnenlandse vluchten goedkoop maken. Vlieg bijvoorbeeld met Air Asia, een soort van Easyjet in Azië. Vaak kan je voor nog geen €40 van Chiang Mai naar Krabi vliegen, mits je tijdig boekt natuurlijk.

Eten en drinken in Thailand

Met name als je van ‘de straat’ eet bij een van de eetstalletjes dan is het ontzettend goedkoop om in Thailand te eten. Voor een paar euros heb je zo een hele maaltijd. Hou voor de zekerheid rekening met  €1-17 aan eten per dag, dan zit je met je berekening voor de kosten in Thailand altijd goed.

Koh Phi Phi boten

Activiteiten

Voor 10-15 euro heb je in Thai;and al een dagtripje. Je kunt verschillende dingen doen, van tempels bezoeken tot snorkeltrips naar eilanden.

Visum voor Thailand

In Thailand heb je als toerist geen visum nodig als je er korter dan 30 dagen verblijft.

Vaccinaties voor Thailand

Wat je vooral niet moet vergeten als je richting Thailand vertrekt zijn de inentingen. Voor een reis naar Zuidoost-Azië heb je vaccinaties nodig voor DTP, Hepatitis A + B en Buiktyfus. Mij werd ook een vaccinatie tegen rabiës (hondsdolheid) aangeraden. Deze heb ik niet genomen omdat ik die best wel duur ( € 66,20) vond. En je raad nooit wat mij overkwam! Ik werd in Thailand door een hond gebeten. Gelukkig heeft hij niet doorgebeten en was er niks aan de hand, maar oeh ik schrok er wel van.

Als je voor langere tijd op één locatie blijft heb je geen kosten aan vervoer. Zo nu en dan een ritje in de Tuk Tuk voor laten we zeggen €3 per dag. Reis je wel door dan ben je al gauw wat meer kwijt. E

Hopelijk heb je een goed beeld gekregen hoeveel een 3-weekse reis door Thailand je gaat kosten. Wij waren tijdens het backpacken gemiddeld rond de €600 per dag kwijt en dat was echt goedkoop. Toen ik in 2018 drie weken naar Thailand afreisde waren we in 3 weken €800 kwijt. Zo nu en dan gingen we voor goedkope hostels en soms voor duurdere.

Op reis door Thailand?

Wij reizen altijd individueel door Thailand. We boeken een ticket en zien wel waar wij eindigen. Wil je met een Nederlandse reisorganisatie mee naar Thailand? Dan kan dat bijvoorbeeld met onderstaande reisorganisaties.

Hopelijk heb je zo een goed idee wat je gaat betalen in Thailand.