Val Di Fassa is een prachtig wintersportgebied in het dolomietengebergte met als highlight de Sellaronda. Via Eindhoven vlieg je met Ryan Air in slechts een paar uur naar Milaan en rijd je een stukje met de bus naar dit Italiaanse wintersportgebied! Benieuwd naar dit wintersport in Val Di Fassa? Ik heb wat tips, things to do en een achter de schermen voor je opgeschreven.

Eenmaal aangekomen in Milaan moesten we nog wachten op de journalisten van de Volkskrant voordat we met busje richting de ski hoofdstad van het gebied Val di Fassa reden: Canazei. Canazei is een gezellig en mooi dorpje aan de rand van de Sella Ronda.

Onderweg spot ik in Italië prachtige locaties waar ik wil stoppen. Als we aankomen in Canazei is het donker. De volgende ochtend vind ik het altijd spannend om de gordijnen open te doen. 

Hotelkamer (een beetje ouderwets, maar wel enorm groot mét bad!)

Goodmorning vanaf balkon!

Foto via Val Di Fassa

Nieuwe thermo van Craft gaat mee, het is namelijk -13 graden!

En dan, de piste op! De groep spitst zich op. In plaats van de mooie Sella Ronda doe ik een dagje privélessen met mijn snowboard leraar Francesco. De Sellaronda is de bekendste ronde op ski’s. Snowboarders kunnen deze ook doen, maar als beginner is het redelijk zwaar (26km). De ronde is een route rondom het imposante Sellamassief dat vier gebieden in Val di Fassa met elkaar verbindt.

Zodra we naar buiten lopen voel ik mijn neushaartjes aan elkaar plakken (ja klinkt vies, ik weet het). Ik heb nog nooit -13 meegemaakt! Stiekem een beetje bang.

Franceso en Evelyn

Beste leraar ooit! Geduldig, professioneel en wauw, geweldige tips. Wat ik het meest heb gehoord? “Bend your knees! Be confident! Don’t be scared! Follow your arm! Open your knees!” Oja en een keertje “I shit my pants”. Toen maakte ik een klein foutje toen we samen rechtdoor op een plat stuk gingen. Die fout maak ik nooit meer XD

De kou valt mee, het is namelijk zonnig en je blijft natuurlijk bezig. Mijn Roxy Biotherm shawl komt van pas in de skilift, daar is het wat frisser, brrr.

Tussendoor gingen we naar het mooiste terras van de Dolomieten: Sas Pordoi

On top of the world

Trots dat de borstelbaan z’n vruchten heeft afgeworpen.

’s avonds was het tijd voor lekker eten

De volgende dag mee met de groep

Eten on top of the mountain.


Daarna lekker de sauna in en onderweg spotten we dit mooie plaatje

Foto via Val Di Fassa

’s avonds met de sneeuwscooter de piste op om boven te dineren

Gezellig!

Helaas weer naar huis. Kort maar krachtig. Ik heb beter leren snowboarden dankzij Dolomitiskitour (vraag naar Francesco). Ik kan de Dolomieten echt aanraden als beginner en gevorderde. De Sella Ronda schijnt prachtig te zijn. Ik kwam tijdens mijn lesjes langs diverse pistes van de ronde.  Ben je beginner dan moet je voor de Sella Ronda een hele dag voor uittrekken. Het is best een pittig rondje. Het eten is goedkoop (op de berg betaalden we rond de 7 euro voor een pizza) en ze hebben in Canazei een (buiten)zwembad met sauna. Een must na het boarden!

Ben jij wel eens in de Dolomieten op wintersport geweest?