Na heel wat gereisd te hebben weten wij zo’n beetje alle handigheden van het inpakken. Maar het blijft lastig: bepalen hoeveel  en wat voor kleding je moet meenemen op  vakantie/reis. Er zijn een aantal regeltjes voor het inpakken van je tas en die gaan we met je delen.

Hoeveel kleding neem je mee op vakantie?

Combineren

Wat ik vaak doe is een paar setjes onderkleding en bovenkleding inpakken die ik steeds anders combineer. Het handigste is om kreukvrije kleding mee te nemen dat niet zo snel gaat zweten. Wat ik bijvoorbeeld voor een week meeneem is 1 lange broek die ik al in het vliegtuig draag. Die draag ik 2 tot 3 dagen. Dan wissel ik af met rokjes en jurken (die nemen over het algemeen toch niet zoveel ruimte in beslag). Ik zorg dat alles bij elkaar past.

Maandag: 1 lange broek, zwart vest, wit shirt
Dinsdag: 1 lange broek, zwart vest, wit shirt
Woensdag: Jurk, vest
Donderdag: Jurk, vest
Vrijdag: Rok, grijs vest, blauw shirt
Zaterdag: Rok, grijs vest, blauw shirt
Zondag: Broek + extra blouse en extra shirt

Dat is in totaal

  • 1 (jeans)broek (of legging, jegging, tregging),
  • 1 rok, 1 jurkje,
  • 2 vesten,
  • een extra blouse,
  • 2 shirts,
  • een extra joggingbroek/legging en
  • 2 extra shirts.

Daarnaast elke dag

  • een schone onderbroek en sokken,
  • 2 panty’s,
  • een pyjama en 2-3 beha’s.En een paar schoenen, een tas en een extra camera tas.

Meer heb je ook niet nodig.

Tip: Neem één paar schoenen mee die voor zowel overdag als avond kan. Neem één tas mee die zowel voor overdag als avond kan. GA je op stap? Neem dan één nette en één casual jurkje mee.

Ga voor dezelfde kleurtoon 

Bedenk van te voren welke kleuren het beste matchen met je vakantiegarderobe. Kan je er niet meerdere outfits mee maken? Laat het dan thuis. Ik draag meestal donkere zoals zwarte spijkerbroeken, dus daar past bijna alles wel bij. Wat ik steeds terug zag komen is dat iedereen gaat voor zwarte en witte kleding, soms grijs. Dit kan je natuurlijk met alles combineren. Zeker als je er voor kiest om bijvoorbeeld uitsluitend zwart te dragen is het erg makkelijk.

Ik draag in het vliegtuig, bus of trein de zwaarste items. Meestal heb ik 1 trui en 1 spijkerboek aan en draag ik de grootste of zwaarste schoenen. Beperk je reisgarderobe tot maximaal 2 broeken en 2 schoenen. Ik neem altijd een comfortabele hoodie mee voor in het vliegtuig met een dunne vierkanten shawl die ik als dekentje over me heen kan slaan, multifunctioneel omdat het best koud kan zijn in het vliegtuig!

 

Slim inpakken

De voorbereiding begint natuurlijk al bij het inpakken. Ga je samen op vakantie? Spreek dan met je travel buddy af wie wat meeneemt. Tandpasta heb je niet 2 keer nodig.

Packing cubes

Kleding rollen we natuurlijk op om kreukels te voorkomen. Op mysterieuze wijze toch kreukels gevonden na de reis? Dan kun je de kleding heel gemakkelijk met de warmte en kop van de föhn gladstrijken, mocht je die mee nemen of in het hotel ter beschikking hebben.

Wat ook helpt is om packing cubes te gebruiken. Maar let op, doe hardere stoffen niet samen met zachtere stoffen, i.v.m. kreukels.

Begin met de zwaardere kledingstukken zoals jeans en gooi de lichtere items er boven op. Sokken kunnen in je schoenen zodat ze niet gaan vouwen en de rest van je kleding smerig maken.

Bedenk van te voren wat je mee wilt nemen

Bekijk ook de paklijsten voor:

Wat vind jij erger: teveel of te weinig mee?

Meer reistips?