Backpacken door India is een bijzondere ervaring. Sommige mensen trek India totaal niet, anderen zijn er weg van. Feit is wel dat je even zult moeten acclimatiseren, maar als je eenmaal gewend bent, is India een bijzonder land. In dit artikel vind je een voorbeeldroute door India!

In de backpackroute door India in deze blog, gaan we van het chaotisch Delhi, langs woestijnen, gekleure steden en eindigen we in het heftige Varanasi.

Delhi

Van het hectische Delhi zul je even schrikken. Chaos is wat je ziet. Neem de tijd om even te acclimatiseren en bij te komen van een cultuurschok. In Delhi kun je vele tempels bezoeken, maar een aanrader is ook de ‘Spice Market’, een foodtour met een local en een tour door de oude stad met een rhikshaw.

Bikaner

Anders dan de grotere steden is Bikaner een stad waar je minder het gevoel hebt dat iedereen je probeert op te lichten. De stad is druk, stoffig en heeft minder sfeer dan de andere steden. De stad wordt daarom ook minder bezocht door toeristen, maar heeft zeker bezienswaardigheden die je niet wilt missen: het Junagarh fort uit de 16e eeuw is prachtig. Ook de kronkelige smalle straten zijn leuk om te zien.

Jaisalmer

Jaisalmer of de goude stad in het westen van India ligt midden in de Tharwoestijn. Ook deze stad wordt minder bezocht door toeristen, maar je zult zeker niet de enige zijn don’t worry. De bezienswaardigheid van deze stad is het gelijknamige fort. Ook leuk is een kamelenrit door de woestijn of nog mooier: een overnachting in een luxe woestijnkamp in combinatie een jeepsafari en een onvergetelijke ervaring van de Rajasthani-cultuur, muziek, dans en eten. Boek deze woestijntour via Viator (van Tripadvisor)

Jodhpur

In Jodphur of de blue city, door de blauwe huizen, hangt een totaal andere sfeer dan in andere steden in India. Over het algemeen zijn de locals vriendelijker en minderopdringerig. Als je souverniers in India wilt scoren is Jodhpur je stad. Vanuit het Mehrangarh Fort kun je de blauwe stad goed bekijken, heel mooi.

Reisbrochure Tenzing Travel: Azië, Oman en Emiraten

Download een gratis reisgids bij Tenzing Travel voor je informatie over onder andere India.

Udaiphur

In het zuiden van Rajasthan ligt de romantische stad Udaiphur. Deze sfeervolle stad heeft topattracties zoals Lake Pichola en prachtige tempels en paleizen.

Pushkar

De heiligste stad van India is Pushkar. De stad heeft een hippie vibe en is daarom erg populair onder backpackers. Het Pichola meer is toch wel de trekker van de stad, net als de Brahma tempel, dat een bijzondere eend is onder de tempels. In deze stad vind je ook veel accommodaties in het backpackersbudget, wat wel fijn is.

Jaipur

Jaipur is een fijne stad als backpacker. Er zijn veel bezienswaardigheden en een goede infrastructuur. Jaipur is met Agra en Delhi de ‘de gouden driehoek’ van India. Zet deze stad op je bucketlist als je naast de blauwe stad ook een roze stad wilt zien. De stad wordt namelijk de roze stad genoemd omdat de stad helemaal in het roze werd geverfd toen de Prins van Wales langskwam. Kan allemaal in India. Een van de dingen te doen in Jaipur is het bezoeken van het paleis Hawa Mahal, het Windpaleis, door de hoge ramen.

Agra

Agra is natuurlijk bekend om de Taj Mahal. Maar other than that wil je hier niet te lang blijven hangen. Agra is namelijk erg druk en niet zo bijzonder.

Varanasi

Varanasi moet je eigenlijk niet missen omdat dit de heilige stad is voor hindoestanen. Je zult hier een behoorlijke cultuurschok krijgen omdat veel mensen naar Varanasi komen om te sterven en te bidden. De rivier de Ganges wordt gebruik om voedsel in te bereiden, je in te wassen, maar er worden ook mensen gecremeerd. Je kunt je voorstellen dat als dit allemaal naast elkaar wordt gedaan, je flink ziek kunt worden in Varanasi. Mooi is om rond zonsondergang een gebed – Ganga aarti – bij te wonen. Honderden honderden pelgrims komen dan samen op de grote Dashashwamedh ghat.

Tips voor backpacken in India

Inpaktip: Zorg dat je altijd een lange broek en een top met lange mouwen mee hebt naar India als je tempels in bijvoorbeeld Delhi wilt bezoeken. Zonder mag je namelijk niet naar binnen. Neem altijd een lange broek en een top met lange mouwen mee, ongeacht de weersvoorspelling.

Wees vooral als vrouw op je hoede in India in avonden.

Breng maagpillen mee, Delhi is een land waar de meeste backpackers toch wel snel ziek worden. Geef je maag de tijd. Heb je toch last van reizigersdiarree? Zorg dat je in ieder geval een pakje ORS in je tas hebt zitten tegen uitdroging (If only I had this in the Philippines..)

Accommodatie in India

In India vind je voor elke prijsklasse wel accommodatie: van hostels tot hotels. Ga je op de bonnefooi langs? Zorg dan dat je eerste de kamer bekijken. Slaap je in een pension? Hoe langer je blijft, hoe goedkoper je in India kunt overnachten.

Booking.com