Ho Chi Minh City (Saigon)

Door de vereniging van noord – en zuid-Vietnam heet Saigon tegenwoordig Ho Chi Minh city. Een grote stad met bezienswaardigheden zoals de toeristische Bui Vien street, de Cu Chi Tunnels, de Bitexo toren, het  Ho Chi Minh plein en het War Remnants Museum (een oorlogsmuseum met (heftige) foto).

Leuk om te doen: een boottocht over de Mekong Delta

Chau Doc

Vlakbij de grens van Vietnam en Cambodja ligt het kleine stadje Chau Doc, de basis voor je bezoek aan de Mekong Delta. In deze omgeving kun je goed zien hoe de Vietnamezen op het wat leven en hoe ze overleven van visvangst. De stad Chau Doc is zelf niet heel bijzonder. Vanaf Chau Doc kun je gemakkelijk per boot doorreizen naar Phnom Penh als je dat zou willen.

Sihanoukville

De havenstad Sihanoukville heeft een andere sfeer dan in de rest van Cambodja. De stad is populair door de omringende witten stranden en helderblauwe zee. Vanaf Sihanoukville kun je doorreizen naar de prachtige eilanden Koh Rong en Koh Rong Sanloem. Toen wij er eind 2017 waren merkte je al flink wat van het groeiende toerisme. Wij verbleven in het nabijgelegen dorpje Otres, en hoewel dat veel leuker is dan Sihanoukville werd er wel veel gebouwd en het nodige stof vliegt daar rond.

Phnom Penh

Deze hoofdstad van Cambodja heeft de nodige heftige geschiedenis. Toen de Red Khmer aan de macht kwam werden 2 miljoen mensen vermoord en de stad verwoest. Als je in Phnom Penh bent moet je zeker een bezoek brengen aan de Tuol Sleng gevangenis en de Killing fields. Het is behoorlijk heftig, maar vertelt je wel het verhaal door middel van foto’s en kleding van gevangen. Heftig. Andere bijzonderheden in Phnom Penh zijn het Koninklijk paleis – Wat Preah Keo of  ‘de zilveren pagode –  en de bierbrouwerij waar je een rondleiding kan krijgen.

Siem Reap

Siem Reap is je basis als je beroemde Angkor Watt tempels wilt bezoeken. Maar naast deze tempels zijn er zeker nog meer bezienswaardigheden zoals de Night Market, Pub Street, het Landmine – en het Warmuseum, het Het Tonle Sap in de omgeving en veel meer.

⤳ Lees ook: zo reis je duurzamer in Cambodja

Bangkok

Iedere reiziger door Zuidoost-Azië komt wel eens in Bangkok. Het is namelijk vaak de plek waar je overstapt of je reis begint. Er zijn in Bangkok zoveel dingen te doen dat je er wel een paar dagen nodig hebt. Het meestbekende van Bangkok is de straat Khao San Road. Het is de backpackersstraat met winkels, barretjes en veel proppers. Verder is het leuk om de boottaxi op de Chao Phraya rivier te nemen, streetfood te eten, diverse malls zoals de bekende MBK te bezoeken en natuurlijk de tempels te zien. De bekendste tempels zijnWat Arun, Wat Phra Kaew, de liggende boeddha Wat Pho en het Grand Palace van de Koninklijke familie.

⤳ Ook leuk: probeer in plaats van een hotel, een Agoda woning in Bangkok.