Backpackroute door Vietnam

Vietnam is het ideale land om door te backpacken. Van de rotsen en het helderblauwe water in Halong Bay tot het knusse stadje Hoi An en de rijstvelden van Sapa.

Hanoi

De hoofdstad van Vietnam is een drukke stad. De stad heeft vooral mooie musea die je kunt bezoeken zoals de Hoa Lo gevangenis, het mausoleum en het prachtige Hoi Kiem meer. Wat ook mooi is om lekker zonder plan door de Old Quarter te lopen. Neem alle geuren van het eten in je op, bekijk de locals en shop souveniertjes.

⤳ Ook leuk is een Cooking Class met wandeling over de markt

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lone Drifters ∆ ~ (@thelonedrifters) on

Halong Bay

Ten noordwesten van Vietnam ligt Ha Long Bay, een baai met 2000 kalkstenen rotsen die uit de zee rijzen. Je kent vast wel het plaatje met vissersboten langs de gek gevormde kalkstenen? Dat is op deze bestemming. Boek een tour om Ha Long Bay te verkennen waarmee je gaat cruisen en diverse rotsen gaat bezoeken. Wij deden ook nog een overnachting en een kajaktocht, bijzonder!

Hue

Deze vroegere keizerstad ligt op de grens van Noord- en Zuid-Vietnam, althans vroeger. Tegenwoordig zijn beide onafhankelijk, maar daarom heeft Hue wel veel schade opgelopen. Leuke bezienswaardigheden in deze stad zijn de Keizerlijke Graven, de Thien Mu pagoda en de Song Huong rivier, ook wel Parfumrivier .

Hoi An

Hoi An vinden wij de leukste plek in Vietnam. De voormalige havenstad is ontzettend kleurrijk en er is een prachtige overdekte Japanse brug. Vooral de sfeer dat in de stad heerst vinden wij heerlijk; lekker wandelen langs oude koopmanshuisjes, lampionnen in de straat en gezellige bars en restaurants. Hier moet je zeker een paar dagen voor uit trekken. Hoi An heeft in Cua Dai en An Bang ook twee leuke stranden die je zeker niet moet overslaan. Huur een fiets om er te komen.

Nha Trang

Deze badplaats in het oosten van Vietnam voelde voor ons een beetje aan als een Salou in Vietnam. De meeste reizigers maken een stop in Nha Trang om zowel Hoi An als Mui Ne In te bezoeken. Wat je in Nha Trang wel kunt doen is aan de stranden liggen en de Ba Ho waterval bezoeken.

Ho Chi Minh City (Saigon)

Door de vereniging van noord – en zuid-Vietnam heet Saigon tegenwoordig Ho Chi Minh city. Een grote stad met bezienswaardigheden zoals de toeristische Bui Vien street, de Cu Chi Tunnels, de Bitexo toren, het  Ho Chi Minh plein en het War Remnants Museum (een oorlogsmuseum met (heftige) foto).

Leuk om te doen: een boottocht over de Mekong Delta