In het noorden van Frankrijk vind je stranden, imposante kliffen, duinen, ongerepte kusten en een stukje geschiedenis. Perfect voor een roadtrip! 

De Noord-Franse kust begint iets boven Dunkerque (Nord-Pas de Calais), en eindigt bij Mers-les-Bains (Picardie). In deze roadtrip reis je langs de Opaalkust (Côte d’Opale) in het noorden van Frankrijk in de regio Nord-Pas-de Calais. Je eindigt de reis bij de Baai van Somme.

Deze roadtrip opslaan? Pin het!

Dunkerque (Dunkirk)

Rij je vanaf België Frankrijk in, dan kom je in de Nord-Pas-de-Calais regio. Hier vind je een kust met brede stranden, gezellige badplaatsen en je kunt er heerlijk wandelen, fietsen en eten bij de vele streekmarkten.

Dunkirk (Duinkerke of Dunquerke) is Frans/Vlaams en heeft verschillende bezienswaardigheden: van wandelingen tot geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Meer informatie vind je op Toerism-Dunkirk.

Boulogne-sur-Mer

Boulogne-sur-Mer is de hoofdstad van de Opaalkust. Het is één van de belangrijkste vissershaven van Frankrijk en er is een groot aquarium. Doordat de stad gericht is op toeristen vind je hier veel Britse pubs, wijnbars en restaurantjes.

Les Deux Caps

Les Deux Caps zijn twee kliffen waarvan Cap Blanc Nez de spectaculairste is. Bij helder weer kan je Engeland zelfs zien liggen. Op beide kliffen vind je bunkers en bomkraters uit de Tweede Wereldoorlog.

Op de Cap Blanc Nez en Cap Gris Nez is het genieten voor wandelaars. Beide geven een prachtig uitzicht over het kanaal en bij helder weer kun je zelfs de Engelse kust zien. Bij beide kapen vind je imposante witte kliffen, een ruige brede kust met duinen en een prachtige wandelomgeving. Absoluut een bezoek waard!

De 133 meter hoge krijtrotsen in Cap Blanc-Nez is volgens de meesten de mooie van de twee kapen.

Cap Gris-Nez is de tweede kaap, 50 meter boven de zeespiegel. Cap Gris-Nez ligt 16 km zuidelijker van Cap Blanc-Nez.

Als je op doorreis bent dan kun je de auto onderaan de obelisk op Cap Blanc-Nez parkeren en rondkijken. Wil je wandelen? Begin dan vanaf Sangette en loop langs de kust naar Cap Blanc-Nez.

〰 Bekijk op Wikiloc andere wandelroutes in Cap Blanc-Nez

Wissant

Tussen beide kapen ligt het schilderachtige dorpje Wissant. Maak hier een stop als je vissers in actie wilt zien en als je een handige tussenstop tussen beide kapen zoekt.

⤳ Huur hier bijvoorbeeld een geheel huis bij Airbnb of slaap op de camping.

⤳  €25 korting bij Airbnb! Wij mogen jou korting geven op je volgende reis!

Wimereux

Bij het badplaatsje Wimereux vind je mooie stranden, en Anglo-Normandische gebouwen. Verder kun je hier heerlijk wandelen op paden die goed worden aangegeven met wegwijzers. Voor een wandeling door dit duinengebied vertrek je vanuit Wimereux en volg je ‘La Baie de Saint-Jean’, een wandeling die ook ergens samenvalt met de GR120 du Littoral. Het uitzicht bij de kliffen is spectaculair en je zult hier ook veel vogels en mooie natuur vinden. Bij Ambleteuse kom je het Fort van Ambleteuse, een voormalig militair fort, tegen.

A post shared by Josh (@notjoshcarter) on

Baai van Somme

De Baai van Somme en de kust zijn een mekka voor liefhebbers van actieve vakanties, wandelaars en vogelspotters. Het is één van de prachtigste natuurgebieden in Frankrijk. In het natuurgebied liggen vele wandelpaden en ook een educatief centrum. Maak een wandeling vanuit Saint-Valéry-sur-Somme – een stad met een historisch verleden – naar Cap Hornu of Cap Hourdel. Je hebt hier uitzicht over de baai en Le Crotoy.