Kauai is by far ons favoriete eiland. Het eiland is eigenlijk alles wat ik van Hawaii verwachtte: de ruige Napali Coast, de meterslange watervallen in de canyons en de Jurassic Park achtige trails. Wij zijn verliefd op Kauai. Hoewel het niet een groot eiland is, kun je er genoeg doen. Wat precies? Dat vertellen we je in deze blogpost.

Later teruglezen of opslaan? Pin it!

Kauai Pinterest plaatje

Hike de Kalalautrail

De Kalalau Trail is in totaal 11 mijl lang en loopt van Ke’e Beach naar Kalalau Beach langs de kust van Napali. De Kalalau Trail is de enige plek om het ruige kust van de Napali per voet te bereiken. Tijdens de trail kom je langs 5 valeien om uiteindelijk te eindigen bij Kalalau Beach, waar je kunt kamperen. Naast de trail kun je de kust ook bereiken met de populaire helicopter- of boottours. Wij deden een deel van de trail en een boottour waarbij we ook nog eens dolfijnen spotten. Prachtig!

Wil je van te voren een tour in Kauai boeken? Boek ze dan via Get Your Guide.

Helaas is deze trail tot op heden (juni 2018) gesloten. Bekijk de laatste ontwikkelingen via de officiële Kauai website. 

Ke’e Beach

Sunsetcruise langs de Napalicoast

Een van onze highlights van onze trip was de sunsetcruise langs de Napalicoast. Je gaat rond sunset met de boot naar de westkust van Kauai. Tijdens de cruise krijg je heerlijk eten en drinken (alcohol!) en wij spotten ook nog eens dolfijnen.

Sunset dinner cruise

Helikoptertrip langs de Napalicoast

Een van de dingen die wij niet hebben gedaan, maar wat je kunt overwegen als je teveel geld in je portemonnee hebt ;-). Ze zijn namelijk best prijzig. Ben je op Kauai dan zou ik deze trip zeker niet overslaan. Tijdens deze waterval safari kom je langs de grootste waterval die je uit Jurassic Park kent en vlieg je langs de prachtige rode Waimea Canyon (ook wel de Grand Canyon van de Pacific).

Rijdt of hike langs/door de Waimea Canyon

Jeetje wat is de canyon mooi. Je hebt hier echt het gevoel dat je over de filmset van Jurassic Park loopt en dat is niet voor niets. Aan het eind van een van de hikes die wij hebben deden, de Waipo’o Falls Trail, heb je prachtig uitzicht over de canyon en de Waipo’o Falls.

Geen hike type? Rij dan met de auto door de Nā Pali-Kona Forest Reserve en stop bij een van de look out point (Amerika is gek van de look out points). Helemaal bovenaan de track word je beloond met uitzicht over de prachtige Napali Coast, als deze niet geblockt wordt door wolken.

Rij over de North Shore

De North Shore van Kauai doet ons denken aan de Road to Hana door Maui. Bekijk ons filmpje hier. Stop langs de kust voor een van de prachtige stranden en rij door naar Ke’e Beach. Tip: haal je pokebowl bij Sushi Girl. Een schattig tentje langs een van de small straatjes waar je bijna niet kan parkeren. Hier had ik echt het Hawaii gevoel en word je beloond met heerlijke sushi!

Sushi bij Sushi Girl

Koffie proeven bij Kauai Coffee

Een tip die ik kreeg van een Instagram vriendin uit Kauai. En een hele goede, want niet alleen kun je door de koffieplantages lopen, je kunt ook proeven. En ze hebben lekkere smaakjes. Wat dacht je van Chocolate Macademia Nut? Had ik al gezegd dat het gratis is? Bonus! Je kunt ook een tour doen met een gids.

Kauai koffieproeven

Kauai koffieplantage

Kauai koffiebonen

Chill bij de mooiste stranden

In Kauai heb je zoveel mooie stranden dat het moeilijk is om een keus te maken. Heb je net als ons een week overweeg dan de volgende stranden:

  • Keālia Beach (oost)
  • Salt Pond (zuid)
  • Poipu Beach Park Beach (zuid)
  • Ke’e Beach (noord)
  • Haena Beach
  • Tunnels Beach (noord)
  • Hanakapi`ai Beach (west, alleen te bereiken via deel van de Kalalau trail)
Haena Beach

Haena Beach

Hanakapi`ai Beach

Hanakapi`ai Beach

Salt Pond

Keālia Beach

Keālia Beach

Meer lezen over Hawaii?