New York, the Big Apple, the city that never sleeps. Hier lijkt alles mogelijk en daar wordt regelmatig over gezongen. De metropool lijkt nooit te slapen. 

Picknicken in Central Park, wandelen over de Brooklyn Bridge, shoppen op 5th Avenue, het uitzicht van de Empire State Building. Dit zijn de typische plaatjes die je van New York kent. New York is een stad waar je in ieder geval één keer in je leven wilt zijn geweest. Maar wat kost een week New York?

In dit artikel vind je de kosten voor een vakantie naar New York. Ga je maar een weekend of een paar dagen naar New York? Klik dan door naar het dagbudget zodat je zelf een berekening kunt maken voor je vakantie naar New York.

⤖ Lees ook: wat te doen in New York, de beste tips en vetste bezienswaardigheden

Inhoud van dit artikel

Hoeveel dagen heb je in New York nodig?

Trek vooral heel wat vakantiedagen uit voor je city trip naar New York, want de populaire bezienswaardigheden van New York zijn niet in één dag te bewonderen. Daarom hebben we de kosten van een week berekend.

Voordat wij naar New York op stedentrip gingen zocht ik wat informatie over hoelang je nodig hebt in New York. Ik kwam op verschillende websites uit op 7 dagen.

Heb je maar een lang weekend New York – wat echt te kort is – dan moet je er wel rekening mee houden dat je last van een jetlag kan krijgen.

Maar geloof me, in New York wil je zeker langer blijven dan een week (if only we had the money)!

Een week New York: dit zijn de kosten

Ga je een week naar New York? Dat koste ons €1200 per persoon exclusief een ticket.

Yes, New York is een vrij dure stad, maar je kunt je trip naar New York zo duur maken als je zelf wilt. Voorbeeldje nodig?

Dagbudget New York

Wat zijn je gemiddelde kosten voor/in New York:

Wat precies?Kosten per dag
VliegticketTussen de €400,- en €800,-
AccommodatieGemiddeld €80 per nacht
VervoerHangt er vanaf of je de metro neemt, een metropas kost $29 p.p. ga je met de taxi? Dan ben je per rit een stuk duurder uit. Lopen is het voordeligste, maar NYC is wel heel groot!
Visum$14 eenmalig
Eten en drinkenKost ongeveer $5-15 per maaltijd

Vliegticket naar New York

De gemiddelde prijs voor een vliegticket naar  New York ligt rond de €400 en €800. Hoe lager de prijs voor een vliegticket, hoe langer je waarschij lijk onderweg bent.

Ik boekte mijn ticket zelf tijdens de KLM werelddeal weken voor €374 (excl. bagagekosten) voor de maand januari.

Wil je goedkoper naar New York vliegen?

Kijk ook eens naar vertrekbestemmingen in België en Duitsland en/of aankomst op vliegveld Newark in plaats van het populaire vliegveld John F. Kennedy.

Zoek je nog een New York aanbieding?
Norwegian Airlines vliegt momenteel heel goedkoop naar New York vanaf €259!

Wil je rond kerst naar New York. Vlieg dan op maandag 17  december en terug op dinsdag 25 december. Zo vlieg je met Norwegian Airlines.

Accommodatie

Zelf wilde ik graag rond mijn verjaardag (januari) naar New York en dan liggen de prijzen natuurlijk veel lager dan in de zomer. Ook de locatie verschilt natuurlijk in prijs en of je voor een hotel, hostel of Airbnb appartement of couchsurfen kiest.

Wij gingen met z’n drieën naar New York en konden zo de kosten voor een Airbnb appartement delen. De locatie was trouwens erg leuk: in de alternatieve buurt Greenwich in de wijk Chelsea in Manhattan.

Bekijk ook: de leukste wijken van New York

Wat betaalden wij in New York voor accommodatie?

Wij betaalden voor onze Airbnb met z’n drieën €822,81 voor 8 nachten. Dan kom je uit op €102,85 per nacht. De laatste nacht werd trouwens plots gecanceld en toen kregen we (gelukkig) €102,85 van de eigenaar terug.

We besloten toen van een deal op Expedia gebruik te maken: €135,67 in het Millenium Broadway hotel, direct aan Times square.

Voor een luxe hotelovernachting in een leuke wijk in New York betaal je dus al gauw €150-€200 per nacht.

Vervoer in New York

De goedkoopste manier om door New York te reizen is uiteraard lopend. Maar New York is zo groot dat je beter de metro kunt nemen.

New York metrocard

Al voor $29 p.p. heb je een New York MetroCard in the pocket en kun je 7 dagen door New York reizen. Bij het metrostation op het vliegveld kun je zo’n kaart via een machine kopen of via deze punten. Eten en drinken in New York.

Visum

Voor je vakantie naar New York heb je een visum nodig. Ga je een paar dagen naar New York voor vakantie – niet langer dan 90 dagen – dan kun je een esta visum aanvragen.

Let op, heb je al een visum voor Amerika? Dan kan deze nog geldig zijn. Kijk op de website van Homeland Security of de aanvraag nog geldig is:

Zo’n esta visum voor New York kost $14 dollar (ong. €12).

Visum New York aanvragen

Er zijn allerlei shabby websites die een goedkoop visum naar Amerika aanbieden. Je kunt je visum voor New York aanvragen via zo’n website dat een paar euro’s extra vraagt of via de officiële website van Homeland Security voor 14 dollar.

Je kunt je visum voor New York op de website van Homeland Security betalen met je creditcard (MasterCard, VISA, American Express, and Discover. ).

Eten & drinken in New York

Eten in New York maak je zo duur als je zelf wilt. In de supermarkt koop je brood en belegben als je zelf een keuken hebt ook wat avondeten. Ook zijn er eettentjes waar je bijvoorbeeld een bagel en wat koffie kunt halen. Wil je uit eten? Dat kan ook al voor tussen de $7 en $15.  In Chinatown aten wij het goedkoopst: wantansoep en springrolls kosten niet veel.

Shopping en andere kosten

Natuurlijk hebben we in New York ook het een en andere geshopt. In januari heb je overal sale en we zijn dan natuurlijk losgegaan bij de Victoria’s secret en andere winkels.

Activiteiten in New York

In New York kun je zoveel leuke dingen doen, maar helaas zijn die ook vrij duur. Vraag een New York Pass of een New York CityPASS aan voor kortingen op bezienswaardigheden. Bekijk hier welke kortingspas voor jou het handigste is.

Binnenkort naar New York? Pin het op je New York Pinterest board om later terug te kijken!