New York is van kinds af aan altijd een droom van mij (en vast ook van velen van jullie) geweest. Ik ben heel gevoelig voor films met NY als setting. Wellicht dat daar mijn obsessie ooit is begonnen en wellicht dat NY hartstikke gaat tegenvallen. Maar oh wat heb ik een zin! Soms moet ik mezelf nog even pinchen, maar ik ga naar New York!
Behalve het ticket hebben mijn vriend en ik nog niks geregeld.

Maar er is zoveel keus om New York te bezoeken: welke wijken zijn er bijvoorbeeld in New York?

Na wat research en neighbourhood-spy zijn er verschillende wijken in NY die elk hun (internationale) charme hebben (en waar ik een overnachting kan boeken). Omdat het er zoveel zijn heb ik deze inspiratie in delen opgesplitst. Vandaag part 1 uit de selectie wijken van New York:

Manhattan = business, movement, aspiration, success

Manhattan New York
Het eiland Manhattan is de bekendste en populairste wijk van New York. In Manhattan vind je de meeste hoogtepunten van New York en deze wijk wordt ook wel als de hoofdwijk van New York gezien. Hotspots: Times Square, Empire State Building, Chrysler Building, Rockefeller Center, Grand Central terminal and so on.

5Pointz graffiti in Queens New York

Queens New York
Queens is het grootste stadsdeel van New York en bestaat uit Long Island City, Jamaica, Flushing en Far Rockaway. Hotspots: Sport (de Mets honkbal!)

Brooklyn to meet your Grandma and Grandpa!!! #88! September 6 2013

Brooklyn New York
Brooklyn heeft niet de beste naam van New York, maar het schijnt dat de meeste New Yorkers in Brooklyn wonen en dat het er best heel tof is. Hotspots: Brooklyn Botanic Garden, Brooklyn Bridge, Coney Island, de Prospect Park Zoo, hipsterwijk WIlliamsburg en Coney Island.

Hispania Hall, Washington Heights, the Bronx by New York Big Apple Images, via Flickr

photos//pinterest

The Bronx New York
The Bronx is misschien wel bekend van Jennifer Lopez’s hitje. Meer dan de helft van de inwoners van The Bronx is van Spaanse afkomst. Hotspots: thuisbasis van de New York Yankees.
In welke wijk heb jij geslapen of zou jij wel een paar nachtjes willen doorbrengen?