Afgelopen week logeerde ik op uitnodiging in chique hostel Coco Mama. Een hostel dat net even wat chiquer is dan je gewend bent van een hostel: een crossover tussen een hotel en hostel. Eigenaressen Lotje en Anika noemen het concept “the New Traveling”. Het kwam voor mij heel goed uit, want ik had een feestje in de Melkweg. Ik vind het toch wel lekker om na een feestje in een fatsoenlijke kamer te slapen.

Handig als je niet helemaal een hostel typetje bent. Toen ik binnen kwam voelde ik een reissentiment (is dat een woord?). Een Australische jongen vroeg aan mij: “Where are you from?” en dat toverde een glimlach op m’n gezicht. Ohh ik mis het backpacken. En toen moest ik zeggen dat ik eigenlijk uit Nederland kwam en voor een feestje in de Melkweg totdat ik moest zeggen dat ik eigenlijk uit Nederland kom en hier alleen was voor een feestje in de Melkweg.

Vol met reizigers van over de hele wereld, een gezellige keuken met Smeg koelkasten, lounge banken, een agenda met elke dag een nieuw thema getekend in de stijl van de jaren vijftig, een huiskat en op loopafstand van het Leidseplein. Een warm welkom met Prosecco, een persoonlijke rondleiding door het hostel (wat vroeger een bordeel was, ze hebben nog een paal bewaard) en een uitleg over Amsterdam met twee reizigers uit Ierland en Australië gaven me weer even het gevoel dat ik op reis was.

Ik bracht de nacht door in de Delfts Blauwe Kamer en deelde mijn kamer met een (vermoedelijk) Duitse jongen. We hadden onze eigen badkamer en wc en uitzicht over Westeinde.

Afbeeldingsresultaat voor coco mama hostel

Afbeeldingsresultaat voor coco mama hostel

Naast Coco Mama hebben Anika and Lotje ook Eco Mama opgericht.

Je vindt de Mama boutique hostels
Westeinde 18 en Valkenburgstraat 14
Website Coco Mama

 

Gek op Amsterdam? Bekijk eens deze leuke vergelijking tussen de stijlen Berlijn en Amsterdam. Amsterdam is een leuke stad!