Een boekje waar je notities in maakt tijdens je reis werkt rustgevend en is ideaal om favoriete plekjes in op te schrijven. Wij kunnen niet zonder een reisnotitieboekje of reisdagboek. Tijdens mijn reis door Azië en Oceanië verslond ik er wel liefst 3! Ik schreef alle plekjes op en plakte er van alles in: van briefjes geld tot aan tickets. Toen had ik nog geen smartphone, maar een PDA, zonder wifi, dat was toen nog niet zo gangbaar als vandaag de dag.

Lees ook hoe het reizen anno 2007 voor mij was

Mijn PDA gebruikte ik als een agenda, ik hield bij elke dag bij wat ik had gedaan, maar na een paar weken reizen viel de batterij uit. Daarom heb ik altijd wel een reisnotitieboekje bij me. Ook fijn om op het strand in je boekje te krabbelen. Onze favoriete reisboekjes hebben we voor je samengevat!

1. Moleskine travel journal

Wij zijn fan van de kwaliteit van de Moleskine reisnotitieboekjes. Het kaft is gemaakt van stevig leer en het boekje voorzien van handige tabbladen (afhankelijk van welke editie je kiest). De Moleskine is wel een upgrade vergeleken met mijn gecustomisde Spongebob versie ;-). En als je scheef schrijft dan zijn de lijntjes van de gelinieerde versie handig!

Moleskine reisboekje

De prijzen van de Moleskine Travel boekjes ligt wat hoger dan andere merken, maar dan heb je wel een stevige boek dat het aardig overleefd in je backpack. €11,90.

2. Wild & Wolf reisnotitieboekje

Een reisboekje is natuurlijk extra leuk met een wereldkaart op de kaft. Dit boekje van Wild & Wolf van vinden wij heel mooi. De bladzijden zijn voorzien van lijntjes en met het elastiek kun je een pagina ‘boomarken’. Plak de lege pagina’s vol met je tickets, briefjes en foto’s! Je koopt het W&W boekje bij reisartikelen.nl.

Wild & Wolf Map A5 Wereld Notitieboek

3. Life is a journey

reisnotitiekboekje

Photo / Vistaprint

Deze leukerd in reis-thema kwamen we tegen op Vistaprint.nl. Vistaprint geeft aan betaalbare notitieboeken van topkwaliteit te hebben. Hou je van natuur, dan is deze misschien wat voor jou? Of als afscheidscadeau voor je vriendin die naar het buitenland vertrekt?

4. Reisdagboek Mijn Reis

De dagboeken van Marit Törnqvist werden een prachtig uitgangspunt om aan familie, vrienden en op school te vertellen over alle ervaringen. Daarom is dit reisdagboekje een ideaal cadeau voor iemand die in het buitenland gaat studeren of naar het buitenland vertrekt om te gaan rondreizen. In dit reisboek kun je schrijven, tekenen, plakken en zelfs spelletjes doen. Het dagboekje is onder andere te koop bij webshop De Zwerfer

Meer reisdagboeken vind je op de webshop van Zwerver.

Afbeeldingsresultaat voor 4.Reisdagboek Mijn Reis

5. Spellbound by the Sea – Pink Mermaid Journal

Hou een  dagboek bij van je surfprogressie in dit unieke Spellbound by the Sea Mermaid Journal. De illustraties zijn allemaal met de hand gemaakt dus de kleuren variëren per boekje. Te koop bij de sufwebshop Beach Boutique van Surfgirlmag.

Spellbound by the Sea - Pink Mermaid Journal

Hou jij op reis ook (zoveel) reisnotities bij? En doe je dat liever digitaal of in een (resi)notitieboekje/dagboekje?