Het is weer een tijdje geleden (bijna een maand oeps), maar ik was tijdens Pasen in Luxemburg. En boy wat hadden we een pech met het weer. De hele ochtend regende het en omdat wij heel graag de famous Müllertall trail wouden doen, besloten we om bij het zien van de laatste druppel in onze home base Echternach het ervan te nemen. Echternach is de oudste stad in Luxemburg, gelegen aan de Sûre of Sauer aan de oostgrens van het groothertogdom Luxemburg. Vanaf Echternach kun je één van de vele trails bewandelen (een kwart van een trail in ons geval). 8 kilometer zouden we in nahh 1,5 uur moeten doen? Na onze lunch deden we een snelle check: Kaart. Check. Wandelschoenen. Check (ahum, Vans skateschoenen). Warme kleding. Check. En na ruim twintig minuten later ronddwalen vonden we eindelijk de start van de trail. Het begon direct goed: de straat was zo stijl dat ik de korte spieren in m’n kuiten voelde stretchen.

De trail is echt een fantastisch wandeling. In het begin heb je prachtig uitzicht over de schattige huisjes in de heuvels.

Echternach

De route loop je langs meters lange bomen, bruggetjes over stromend water, een helderblauw meertje (of algenblauw?) langs verhoogde paadjes met diep uitzicht naar beneden. Echt een pracht wandeling. Als je in het dorpje Berdorf aankomt kun je de bus naar Echternach pakken of verder wandelen. De totale route is ruim 28 kilometer.

Ik hou van wandelen, echt waar. Door de stad, natuur, over rotsen langs de zee. Maar boy ik ben een schijterd. Door mijn wandelgroep werd ik stiekem belachelijk gemaakt toen ik over Hillbillys (ik heb blijkbaar teveel films gekeken: lees Wrong Turn) begon. En toen we echt een man in z’n eentje tegenkwamen scheet ik ‘m stiekem wel. De hele weg kan ik dan nergens anders aan denken en loop ik vooral niet achteraan. En als ik daar even niet aan denk dan zie ik in gedachten wel slangen, beren, wolven enzovoorts. Tsja, je hebt fantastie of niet.

Zou wat zijn geweest als je op de achtergrond een beer ofzo zag

Meer ‘held op sokken’? Lees dan over geesten in Schotland.