De Wicklow Mountains (in de herfst) hebben van mij een goeie eerste plek van mooiste natuurgebieden in Europa gekregen. Een wauw effect. Ruige bergen, machtige dalen, een uitgestrekt landschap van woeste toppen, paarse hei, het is machtig mooi. En de Wicklow Mountains hebben een historie: de Ierse opstandelingen verscholen zich hier voor de Engelsen. Een spy into the Wicklow Mountains

Sally Gap

Sally Gap is één van de twee wegen die door de Wicklow Mountains lopen. In het Noorden kom je uit op Dublin, West is Blessington, Zuid is Glendalough en als je oost gaat kom je bij Roundwood. De weg staat ook wel bekend als de Military Road, omdat het bij de Britten is gebouwd om de Ierse rebellen weg te jagen uit de heuvels. Als we uitstappen bij de P.s. I love you brug weet ik niet waar ik moet kijken. Terwijl de hele bus bijna rennend naar de P.s I love you bridge gaat, lopen mijn vriend en ik naar de andere kant, waar we een regenboog uit de bergen zien opkomen, de berg is zo oranje dat er wel een pot met goud moet zijn. Helaas zijn we voor de foto net te laat.

De brug waar Holly en Gerrie elkaar ontmoeten in de film P.s I love you. Wegens overmatige toerisme niet de kans gehad om een mooie foto op de brug te schieten :/

Lough Tay

We rijden door naar Lough Tay, een klein meertje in de Wicklow Mountains in County Wicklow. Het ligt tussen twee bergen in: Djouce en Luggala. 70% van het tweede seizoen van de hitserie Vikings werd hier geschoten. Lough Tay wordt ook wel Guinness Lake genoemd, omdat het onderdeel is van de Guinness estate.

Je zou hier maar durven kamperen. Het waait zo hard dat bang zou zijn dat ik met tent en al de berg afgewaaid ga worden

Jajh de regenboog is terug. Zie je de gouden heuvels?

Herken je de scene van Vikings?

Glendalough

Glendalough is de Ierse vallei in de Wicklow Mountains. Het ligt op ongeveer 40 kilometer afstand van Dublin. In Glendalough vind je een klooster gesticht door St. Kevin, waarvan de overblijfselen behoren tot de oudste christelijke overblijfselen van Europa. De naam Glendalough betekent ‘valley of two lakes’. De vallei strekt zich uit over 3 km. Na een wandeling van 20 minuten kom je uit bij de Upper Lake. In de verte zien we een waterval het meer instromen. Door de stromende regen lopen we verder, de poging om foto’s te schieten mislukt door de mist.

Als het een paar minuten later stopt met regenen doen we nog een poging om mooie plaatjes te schieten.

St Kevins

Lower Lake

De wandeling an sich is al mooi

Je wordt constant weggewaaid

Upper Lake

Jajh, het weer klaart op!

De Wicklow Mountains zijn een must als je genoeg tijd hebt, van de bergen houdt en in Dublin bent. Wij boekte onze trip in het kader van low budget reizen bij de Wicklow Mountains tour. Voor 28 euro ben je de hele dag op pad. Ik ben niet zo van de tours, maar ik moet zeggen dat deze me ontzettend meeviel dankzij chaffeur Joe. Bovendien is het gemakkelijk en om eerlijk te zijn zou ik zelf niet aan de linkerkant durven tijden hihi.