Ben jij ook zo’n type die het liefst zoveel mogelijk landen af wil vinken of heb jij zelfs een kaart waarop je dit weg kan krassen? Dan spreekt dit je vast aan: je boekt één reisje, maar je ontdekt twee verschillende steden, sterker nog, je komt in twee verschillende landen!

Van Kopenhagen naar Malmö

Zoek een leuke aanbieding naar Kopenhagen en je ziet niet alleen Kopenhagen, maar ook de Zweedse stad Malmö! Tijdens je stedentrip weer moeten vliegen? Nee hoor, je kunt gewoon met de auto of met de trein, beide via de brug over de Sont van Kopenhagen naar Malmö. Misschien herken je deze brug wel van de Deens-Zweedse misdaadserie “The Bridge”.

⤳  Lees ook: zo reis je duurzamer

De Sontbrug is een dubbeldeksbrug waarbij je boven de autosnelweg hebt en onder de treinverbinding en is eigenlijk een brugtunnel, een deel van de reis rijd je namelijk over het water en een deel via de tunnel. Reis je met de trein, dan kun je de tickets online kopen voor ongeveer 10 euro per persoon per enkele reis. Dit treinreisje is een bijzondere ervaring, en binnen drie kwartier ben je aan de overkant en kun je weer een land van je bucketlist halen!

Het gezellige Malmö

Ondanks dat Kopenhagen een wat grotere stad is dan Malmö, is deze Zweedse stad zeker leuk om een keer te bezoeken. De Deense hoofdstad is wat toeristischer en daardoor is er meer te doen, maar Malmö is daarentegen juist wat knusser en gezelliger. Leuk om van beide iets mee te krijgen!

Wanneer je de trein uitstapt ben je eigenlijk direct in het centrum van Malmö, veel tijd kost de reis dus niet en daarom ideaal voor een dagtripje! Malmö heeft een klein stadscentrum met onder andere het Stortoget plein en het kleinere Lilla Torg plein. Op het laatste plein vind je veel gezellige restaurantjes en cafés met buitenterras, in de zomer heerlijk in de zon, maar ook als het wat kouder is, is het lekker, want de terrassen hebben bijna allemaal terrasverwarming.

Ook is Malmö ideaal om lekker te shoppen, er zijn diverse winkelcentra en veel winkelstraatjes met zowel grote winkelketens als boetiekjes als leuke interieurwinkeltjes. Heb je meer tijd, dan kun je nog naar het Malmöhus Slott, een prachtig kasteel omgeven door de grachten en ook makkelijk te bereiken vanaf het Centraal Station.

Als je toch in de buurt bent van het kasteel, bezoek dan ook Mölleplatsen, een molen met een prachtige tuin. In de lente is er een tulpentuin aanwezig waar ik natuurlijk de nodige Instagram shots moest maken. Alsof je thuis in Nederland bent.

Al met al echt een aanrader om je stedentrip naar Kopenhagen te combineren met een tripje naar Malmö om de Zweedse sfeer te proeven. Je bent misschien maar een paar dagen weg, maar met al die verschillende indrukken lijkt het voor je gevoel een hele week, heerlijk!

⤳ Must Read: wat te doen in Kopenhagen