Nieuw-Zeeland is dé ideale bestemming om rond te reizen met een camper of een auto. Met de tent of camper kun je ook op de mooiste plekken in de natuur kamperen. 

Kosten rondreis Nieuw-Zeeland

Om je een mooi overzicht te geven van de kosten van onze vakantie door Nieuw-zeeland hebben we voor het gemak voor je uitgezocht wat de kosten zijn voor een vakantie van zo’n 3 weken Nieuw Zeeland.

Inhoud van dit artikel:


Facts van onze roadtrip door Nieuw-Zeeland 
Maanden: begin september t/m begin november
Aantal weken:  10
Soort reis: individuele rondreis met een camper van Travellers Autobarn

Dagbudget Nieuw-Zeeland

Hoeveel je dagelijkse kosten in Nieuw-Zeeland gaat zijn hangt natuurlijk helemaal af van het aantal kilometers je wilt rijden, of je boodschappen gaat doen of uit eten gaat, of je gaat freedom campen of niet en welke activiteiten je gaat doen.

Hieronder vind je het dagbedrag van rondreizen in Nieuw-Zeeland voor slapen, eten, activiteiten en transport:

Nieuw-ZeelandKosten
VervoerCamperhuur kost gemiddeld €30 per dag (twee personen)
Het huren van een camper kost gemiddeld €50 per dag.
De trein en bus betaal je uiteraard per keer en verschilt dus per dag.
BenzineTanken gemiddeld: $2,2 per liter
Slapen Campings zijn gratis tot  €40 per nacht (voor twee personen)
Hostel: $20 per nacht
Benzine$3.50 (ong. €3) per liter
Eten & drinkenVeel boodschappen doen voor een paar dagen: $58.      McDonalds: $5
ActiviteitenMountainbiken: $45,  entree Hobbiton Movie Set: $79, helicopervlucht over Mount Cook en de gletsjers (55 minuten): $400.
Eten & drinkenVeel boodschappen doen voor een paar dagen: $58.      McDonalds: $5 Een cappuccino: $4

Lees ook: alles over freedom campen in Nieuw-Zeeland.

Vervoer in Nieuw-Zeeland

Rondreizen door Nieuw-Zeeland met een tent of camper is voor vele reis-en sportliefhebbers eentje voor op de bucketlist. De ruige Nieuw-Zeelandse natuur, de heldere meren, besneeuwde bergtoppen, je wilt niet anders dan in de natuur slapen, geloof me!

De kans is groot dat je niet op 1 bestemming blijft hangen, maar dat je op roadtrip gaat. Roadtrippen met een auto of camper is de perfecte manier om Nieuw-Zeeland te ontdekken.

Met de auto door Nieuw-Zeeland

Wij houden van de vrijheid dat een auto geeft. Huur je een auto en heb je niet zoveel bagage? Kies dan voor een kleine auto. Dat kost je ongeveer €20 euro per dag. Wil je een wat grotere auto? Dan ben je zo’n €50 per dag voor een luxere auto kwijt.

Met de tent door Nieuw-Zeeland

Ga je met een tent reizen, dan is een auto wel zo handig om je spullen in kwijt te kunnen. Natuurlijk kun je ook via de bus met je tent backpacken, maar zorg er dan wel voor dat je tent niet zo groot is.

Met de camper door Nieuw-Zeeland

Reizen met een camper is vanzelfsprekend iets duurder dan met een auto en tent, maar het is wel wat de meeste reizigers in Nieuw-Zeeland doen. Je kunt alles in je camper doen: koken, douchen (afhankelijk van de type camper), afwassen, slapen en rijden.

De kosten van  het huren van een camper in Nieuw-Zeeland liggen tussen de €50 (camper voor 2 personen) en de €100 per dag (een camper van 6 personen). Dat is exclusief een kampeerplek per dag, en die zijn vaak wat duurder dan een kampeerplek voor een tent.

Eten & drinken doen in Nieuw-zeeland

Is boodschappen doen duur in Nieuw-zeeland? Wij vonden het heel erg meevallen. Koop groot in bij de grotere supermarkten: 

  • Pak’n Save is een enorme supermarkt in Nieuw-zeeland. Hier kochten we zoveel mogelijk spullen in. Je vindt de Pak’n Save in de grotere steden, maar op het zuidereiland zijn er wat minder. Bij de Pak’n Save kun je ook een pasje aanvragen om korting te ontvangen. Oh enne op de bon vind je bij de Pak’n Save ook een kortingscode om te tanken bij hun eigen tankstations (die je naast de Pak’n Save vindt. Altijd handig! Verder winkelden wij ook vaak bij de
  • New World heeft ook leuke acties; zo spaarden wij voor een eigen tuintje en hadden we sla in de camper staan (nou ja, de sla groeide nooit omdat mijn vriend niet snapte dat je de zaadjes in de potgrond moet doen :P)
  • en de Countdown supermarkt is ook een goeie!

Gemiddeld waren mijn vriend en ik €20 per met z’n tweetjes kwijt aan eten, €10 per persoon. Dat is meestal zelf koken, maar ook vaak genoeg een een lunch bij een foodtruck, cake bij de bakker etc.

Kanttekening:
Wij aten redelijk vaak een kaasje met crackers, een zak dadels (hoewel die bij de Pak en Save niet zo duur zijn) en kochten gerust een cappuccino bij een leuk koffietentje of (speciaal)biertjes. Het kan dus goedkoper, maar hey, je bent op vakantie toch? Cut yourself some slack ;-)

Slapen in Nieuw-zeeland in een camper

Een voordeel van de camper is dat je in de camper kunt slapen en dus kan wildkamperen, ook wel freedom campen. Je zet camper dan op gratis plekken. De plekjes zijn er voor zowel self- als non-self contained campervans. Meer weten over dat self-contained?

Lees dan ook onze tips voor kamperen in Nieuw-zeeland en daar leggen we uit eat het verschil is tussen self- en not-self contained campers.

Reis je in het voorseizoen (bijvoorbeeld in mei) of in het naseizoen (bijvoorbeeld in september) door Nieuw-Zeeland? Dan zijn de prijzen een stuk lager. We hebben voor jullie opgelet en zagen de volgende campermerken veel voorbij komen (dan weet je dat ze goed zijn :)). 

  • Apollo Campers – kwalitatief goede maatschappij met een breed assortiment aan campervans en campers. We zagen vooral veel (oudere) Nederlanders in de Euro Deluxe door Nieuw-Zeeland rijden.
  • Jucy – deze groene kleine campers vallen op en we zagen er vooral jongeren in rijden. Ze zijn net als onze Travellers Autobarn self-contained maar zonder douche en toilet .
  • Star RV – De campers van Star RV zijn net als Apollo een stuk groter (afhankelijk van welk model je kiest natuurlijk). Deze campers zijn volgens Tenzing, superieure campers, en hebben veel  extra’s standaard inbegrepen zoals afkoop eigen risico, wegenbelasting, WiFi en dekking van schade aan boven- en onderkant van de camper. Wij zagen vooral ouderen in de Aquila 2 Berth rijden.
  • Mighty – Ook deze campers zijn populair onder de wat oudere reizigers die iets minder budget hebben. Wij zagen vooral de modellen Deuce en Big Six voorbij rijden.

We overwogen zelf nog om met Wicked Campers te reizen maar durfden het niet aan omdat de reviews niet heel goed waren. Mocht je hier zelf goede (of minder goede) ervaring mee hebben, dan horen wij dat natuurlijk graag!Kosten voor activiteitenVergeleken met Nederland zijn er ontzettend veel activiteiten in Nieuw-zeeland en deze zijn helaas niet goedkoop. Maar daarentegen kun je wel de vetste dingen doen. Een boottocht door de fjorden, kanoën over enorme meren, bungeejumpen van 134 meter hoogte, mountainbiken over vette tracks en skydiven boven bijvoorbeeld Lake Taupo. Al die dingen msken het low-budget reizen in Nieuw-zeeland soms heel moeilijk. Wat kost dat dan? Een aantal uren mountainbiken in Rotorua kost $45 , een boottocht over de fjorden is vanaf $45 en bungeejumpen kost zo’n $200 afhankelijk van waar en of je er foto’s bij wilt.

Tanken met je campertje

Met de dagelijkse kosten ben je er nog niet want tanken kost ook behoorlijk wat geld met een camperthe. De tank gaat snel leeg omdat je in een busje rijdt en omdat er veel bergen zijn. Dus ook met de auto gaat het je wat geld kosten. De prijs per liter ligt op ongeveer $2,20 (juni 2018). Waar wij soms prijzen onder £1.80 vonden en soms iets meer moesten betalen. Het hangt helemaal af van waar je bent natuurlijk. Oja en tanken op het Noordereiland is een stuk goedkoper dan op Zuid!

Conclusie

Drie weken met de camper door Nieuw-zeeland reizen is een mooie ervaring. En als je op vakantie bent wil je natuurlijk zoveel mogelijk uit je vakantie halen. Ga je net als ons iets langer (10 weken of meer) rondreizen door Nieuw-zeeland? Dan kun je nog kiezen waar de mooiste plek is om te bungeejumpen of waar mountainbiken goedkoper is. Ga ervanuit dat je voor 3 weken ongeveer €1050 per persoon kwijt bent, exclusief vliegticket en ferry.

Kanttekening is wel: de prijzen heb ik verzameld over de periode begin september t/m half november. En daarbij prijzen omgezet naar euro’s. De kosten kunnen veel duurder uitvallen als je in het hoogseizoen (december t/m februari) reist en prijzen zijn onderhevig aan de wisselkoers!Ben jij in Nieuw-zeeland geweest? Hoe vielen de kosten voor jou uit?

Lees meer: