Nieuw-zeeland is dé ideale bestemming om rond te reizen met een camper of een auto. Met de tent of camper kun je ook op de mooiste plekken in de natuur kamperen.

Om je een mooi overzicht te geven van de kosten van onze vakantie door Nieuw-zeeland hebben we voor het gemak voor je uitgezocht wat de kosten zijn voor een vakantie van zo’n 3 weken Nieuw Zeeland.

Dagelijkse kosten in Nieuw-Zeeland

Hoeveel je dagelijkse kosten in Nieuw-Zeeland gaat zijn hangt natuurlijk helemaal af van het aantal kilometers je wilt rijden, of je boodschappen gaat doen of uit eten gaat, of je gaat freedom campen of niet en welke activiteiten je gaat doen.

Je kunt Nieuw-zeeland natuurlijk zo duur of goedkoop mogelijk maken als jij zelf wilt. Om je een goed voorbeeld te geven hebben wij hieronder een aantal voorbeelden voor je verzameld van onze eigen reis zodat je zelf kunt inschatten wat jouw reis gaat kosten.

Wil je de gedetailleerde kosten voor backpacken in Nieuw-zeeland inzien? Schrijf je dan in voor onze wereldreisnieuwsbrief voor een overzicht van onze reiskosten.

Kosten Nieuw-zeeland per dag


Ga ervan uit dat je per dag gemiddeld €45 per persoon kwijt bent, op basis van reizen met z’n tweetjes. 

Boodschappen doen in Nieuw-zeeland

Is boodschappen doen duur in Nieuw-zeeland? Wij vonden het heel erg meevallen. Koop groot in bij de grotere supermarkten: 

 • Pak’n Save is een enorme supermarkt in Nieuw-zeeland. Hier kochten we zoveel mogelijk spullen in. Je vindt de Pak’n Save in de grotere steden, maar op het zuidereiland zijn er wat minder. Bij de Pak’n Save kun je ook een pasje aanvragen om korting te ontvangen. Oh enne op de bon vind je bij de Pak’n Save ook een kortingscode om te tanken bij hun eigen tankstations (die je naast de Pak’n Save vindt. Altijd handig! Verder winkelden wij ook vaak bij de
 • New World heeft ook leuke acties; zo spaarden wij voor een eigen tuintje en hadden we sla in de camper staan (nou ja, de sla groeide nooit omdat mijn vriend niet snapte dat je de zaadjes in de potgrond moet doen :P)
 • en de Countdown supermarkt is ook een goeie!

Gemiddeld waren mijn vriend en ik €20 per met z’n tweetjes kwijt aan eten, €10 per persoon. Dat is meestal zelf koken, maar ook vaak genoeg een een lunch bij een foodtruck, cake bij de bakker etc.

Kanttekening:
Wij aten redelijk vaak een kaasje met crackers, een zak dadels (hoewel die bij de Pak en Save niet zo duur zijn) en kochten gerust een cappuccino bij een leuk koffietentje of (speciaal)biertjes. Het kan dus goedkoper, maar hey, je bent op vakantie toch? Cut yourself some slack ;-)

Slapen in Nieuw-zeeland in een camper

Een voordeel van de camper is dat je in de camper kunt slapen en dus kan wildkamperen, ook wel freedom campen. Je zet camper dan op gratis plekken. De plekjes zijn er voor zowel self- als non-self contained campervans. Meer weten over dat self-contained?

Lees dan ook onze tips voor kamperen in Nieuw-zeeland en daar leggen we uit eat het verschil is tussen self- en not-self contained campers.

Kosten voor activiteiten

Vergeleken met Nederland zijn er ontzettend veel activiteiten in Nieuw-zeeland en deze zijn helaas niet goedkoop. Maar daarentegen kun je wel de vetste dingen doen. Een boottocht door de fjorden, kanoën over enorme meren, bungeejumpen van 134 meter hoogte, mountainbiken over vette tracks en skydiven boven bijvoorbeeld Lake Taupo. Al die dingen msken het low-budget reizen in Nieuw-zeeland soms heel moeilijk. Wat kost dat dan? Een aantal uren mountainbiken in Rotorua kost $45 , een boottocht over de fjorden is vanaf $45 en bungeejumpen kost zo’n $200 afhankelijk van waar en of je er foto’s bij wilt.

Bungeejumpen in Rotorua

Bungee jumpen in Rotorua

Tanken met je campertje

Met de dagelijkse kosten ben je er nog niet want tanken kost ook behoorlijk wat geld met een camperthe. De tank gaat snel leeg omdat je in een busje rijdt en omdat er veel bergen zijn. Dus ook met de auto gaat het je wat geld kosten. De prijs per liter ligt op ongeveer $2,20 (juni 2018). Waar wij soms prijzen onder £1.80 vonden en soms iets meer moesten betalen. Het hangt helemaal af van waar je bent natuurlijk. Oja en tanken op het Noordereiland is een stuk goedkoper dan op Zuid!

Pancake rocks op het zuidereiland

Adele Island

Abel Tasman uitzicht vanaf de Abel Tasman Coast track

Een aantal voorbeelden van gemiddelde prijzen in Nieuw-zeeland

 • Kamperen in Nieuw-zeeland: gratis tot maximaal $50
 • Hostel: $20 per nacht
 • Veel boodschappen doen voor een paar dagen: $58
 • McDonalds: $5
 • Tanken gemiddeld: $2,2 per liter
 • Mountainbiken: $45
 • Een cappuccino: $4
 • Helicopervlucht over Mount Cook en de gletsjers (55 minuten): $400.
 • Entree Hobbiton Movie Set: $79

Conclusie

Drie weken met de camper door Nieuw-zeeland reizen is een mooie ervaring. En als je op vakantie bent wil je natuurlijk zoveel mogelijk uit je vakantie halen. Ga je net als ons iets langer (10 weken of meer) rondreizen door Nieuw-zeeland? Dan kun je nog kiezen waar de mooiste plek is om te bungeejumpen of waar mountainbiken goedkoper is. Ga ervanuit dat je voor 3 weken ongeveer €1050 per persoon kwijt bent, exclusief vliegticket en ferry.

Kanttekening is wel: de prijzen heb ik verzameld over de periode begin september t/m half november. En daarbij prijzen omgezet naar euro’s. De kosten kunnen veel duurder uitvallen als je in het hoogseizoen (december t/m februari) reist en prijzen zijn onderhevig aan de wisselkoers!

Ben jij in Nieuw-zeeland geweest? Hoe vielen de kosten voor jou uit?

Lees meer:

Pin it!