New York, the Big Apple, the city that never sleeps. New York lijkt nooit te slapen. Picknicken in Central Park, wandelen over de Brooklyn Bridge, shoppen op 5th Avenue, het uitzicht van de Empire State Building. Dit zijn de typische plaatjes die je van New York kent. New York is een stad waar je in ieder geval één keer in je leven wilt zijn geweest. Maar wat kost een citytrip naar New York?

Aan de hand van ons overzicht met kosten kun je zelf uitrekenen hoeveel jouw citytrip naar New York je gaat kosten. Of je nou een week naar New York gaat, een weekend of meerdere weken. 

Een week New York: dit zijn de kosten

Ga je een week naar New York? Dat koste ons €1200 per persoon exclusief een ticket.

Yes, New York is een vrij dure stad, maar je kunt je trip naar New York zo duur maken als je zelf wilt. Voorbeeldje nodig?

Dagbudget New York

Wat zijn je gemiddelde kosten voor/in New York:

WatKosten
Vliegticket naar New YorkTussen de €400 en €800,- voor een vliegticket naar New York. Eenmalige kosten
Reispakket naar New York4 dagen vanaf € 536
Accommodatie in New YorkIn New York betaal je gemiddeld €40-150 per nacht (voor 2 personen)
Vervoer in New YorkEen metropas voor 7 dagen kost $29 p.p. Lopen is het voordeligst, maar NYC is wel heel groot! Taxikosten verschillen per rit.
Visum voor New YorkJe betaalt voor een visum eenmalig $14 (ong. €12,25)
Eten en uit eten in New York prijzenKost ongeveer $5-15 (zo’n €4 – €13) per maaltijd. Uit eten is iets duurder afhankelijk van waar je eet. In totaal ben je zo’n €15- 40 per dag kwijt aan eten.

Vliegticket naar New York

De gemiddelde prijs voor een vliegticket van Amsterdam naar New York ligt rond de €300 en €800. Hoe lager de prijs voor een vliegticket, hoe langer je waarschijnlijk onderweg bent.

Zoek je nog een New York aanbieding?
Norwegian Airlines vliegt momenteel heel goedkoop naar New York vanaf €280!

Ook vliegen vanaf Brussel is goedkoper. Vanaf 190 vlieg je namelijk al naar New York.

Kijk ook eens naar vertrekbestemmingen in België en Duitsland en/of aankomst op vliegveld Newark in plaats van het populaire vliegveld John F. Kennedy.

Reisorganisaties naar New York

Het kan uit om je vakantie naar New York te boeken via een reisorganisatie. Bij reisorganisaties heb je dan een vliegticket en hotel in een vanaf 500 euro! Denk aan de Vakantiediscounter, D-reizen en Tui.

Accommodatie in New York

Een hostel in New York kost gemiddeld € 50 per nacht (bed in een dorm), een 3-sterrenhotel in New York kost gemiddeld € 179,84 per nacht. Een 4-sterrenhotel in New York kost € 237,64 per nacht. Een boutiquehotel in New York kost gemiddeld zo’n € 410,12 per nacht (gebaseerd op Booking.com-prijzen).

Zelf wilde ik graag rond mijn verjaardag (januari) naar New York en dan liggen de prijzen natuurlijk veel lager dan in de zomer. Ook de locatie van je hotel in New York kan behoorlijk bepalen hoe duur een kamer per nacht kost. Denk aan prijzen van 40 euro per nacht in een dorm tot 150 per nacht in een middenklasse-hotel.

Tips: hier lees je hoe je zo goedkoop mogelijk overnacht in New York of bekijk de leukste wijken van New York

Wat betaalden wij in New York voor accommodatie?

Wij betaalden voor onze Airbnb met z’n drieën €822,81 voor 8 nachten. Dan kom je uit op €102,85 per nacht. De laatste nacht werd trouwens plots gecanceld en toen kregen we (gelukkig) €102,85 van de eigenaar terug.

We besloten toen van een deal op Expedia gebruik te maken: €135,67 in het Millenium Broadway hotel, direct aan Times square.

Voor een luxe hotelovernachting in een leuke wijk in New York betaal je dus al gauw €150-€200 per nacht.

Vervoer in New York

De goedkoopste manier om door New York te reizen is uiteraard lopend. Maar New York is zo groot dat je beter de metro kunt nemen. Ook vanaf het vliegveld is het handig om een metro te nemen. Dit is veruit de goedkoopste (en verrassend gemakkelijke) optie om van JFK (het vliegveld waar je waarschijnlijk aan komt) naar waar je ook heen wilt, te komen. Gebruik een combinatie van de lightrail AirTrain om verbinding te maken met het metrosysteem om in Manhattan of Brooklyn te komen.

New York metrocard

Reis je 4 dagen of langer in de stad? Dan kan je het beste meteen bij aankomst een 7 dagen ‘unlimited’ metrocard kopen. Het gemak en de vrijheid van overal direct een bus of metro te kunnen nemen is het geld zeker waard.

De subway (metro) en bus zijn allebei toegankelijk met dezelfde MTA Metrocard, verkrijgbaar in automaten of bij een loket in ieder subway-station, ook op het vliegveld.

Voor ongeveer $29 p.p. heb je een New York MetroCard in the pocket en kun je 7 dagen door New York reizen. Dit is aanzienlijk goedkoper dan enkeltjes, als je elke dag een paar ritjes met de metro wilt maken.

Visum voor New York

Voor je vakantie naar New York heb je een visum nodig. Ga je een paar dagen naar New York voor vakantie – niet langer dan 90 dagen – dan kun je een esta visum aanvragen. Zo’n esta visum voor New York kost $14 dollar (ong. €12).

Let op, heb je al een visum voor Amerika? Dan kan deze nog geldig zijn. Kijk op de website van Homeland Security of de aanvraag nog geldig is: Check je individuele aanvraag (dus alleen aangevraagd) of je groepsaanvraag (gelijk met iemand anders in een groep aangevraagd).

Visum New York aanvragen

Er zijn allerlei shabby websites die een goedkoop visum naar Amerika aanbieden. Je kunt je visum voor New York aanvragen via zo’n website dat een paar euro’s extra vraagt of via de officiële website van Homeland Security voor 14 dollar.

Je kunt je visum voor New York op de website van Homeland Security betalen met je creditcard (MasterCard, VISA, American Express, and Discover. ) of met PayPal. Heb je geen creditcard of PayPal, misschien kun je een familielid of vriend(in) vragen om je visum vooruit te schieten.

Eten & drinken in New York

Eten in New York maak je zo duur als je zelf wilt. In de supermarkt koop je brood en belegben als je zelf een keuken hebt ook wat avondeten. Ook zijn er eettentjes waar je bijvoorbeeld een bagel en wat koffie kunt halen. Wil je uit eten? Dat kan ook al voor tussen de $7 en $15.  In Chinatown aten wij het goedkoopst: wantansoep en springrolls kosten niet veel.

Shopping en andere kosten

Natuurlijk hebben we in New York ook het een en andere geshopt. In januari heb je overal sale en we zijn dan natuurlijk losgegaan bij de Victoria’s secret en andere winkels.

Activiteiten in New York

In New York kun je zoveel leuke dingen doen, maar helaas zijn die ook vrij duur. Vraag een New York Pass of een New York CityPASS aan voor kortingen op bezienswaardigheden.

New York tip: de NYC pas, korting op vele attracties

Koop een kortingskaart. Veel highlights in New York zijn helaas prijzig. New York is nou niet bepaald een budgetbestemming. Om zoveel mogelijk je kosten te beperken kun je een kortingskaart kopen: een New York Pass of de New York CityPASS.

Wat is een New York Pass?

De New York pass is de duurste maar meest uitgebreide kortingspas voor bekende en onbekende activiteiten zoals vele musea en zelfs de Hop on Hop off bus ($60) in New York. De pas geeft je toegang tot 99 attracties en daarnaast krijg je korting op diverse eettentjes.

Denk hierbij aan het 9/11 Memorial and Museum, de Empire State Building, een fiets huren en meer. Ook kun je bij sommige attracties de ‘fast track’ gebruiken, waardoor je minder lang in de rij hoeft te wachten. Het voordeligste is toch wel om een 7-day pass te nemen. Op verschillende websites las ik dat mensen zich te gehaast vonden om de activiteiten van de pas te doen. Je wilt je geld er toch wel uithalen.

De New York dagpas kost $127 voor volwassenen en voor kinderen tot 18 jaar $94. Je kunt de pas ook voor meerdere dagen nemen. Bekijk de prijzen op de officiële pagina van de New York Pass.

De New York CityPASS

De CityPASS geeft je toegang tot 6 attracties bekende attracties. Deze pas is ideaal als je wat korter in New York bent en vooral als je voor het eerst in New York bent. Je kunt namelijk naar alle bekende highlights zoals het Empure State Building, Top Of The Rock en het 9/11 Memorial. De pas is goedkoper dan de New York Pass.

Maar welke moet je dan kiezen: de New York Pass of de New York CityPASS?

Voor het eerst in New York? Kies dan voor de New York CityPASS. Je krijg dan de bekendste activiteiten te zien. Heb je meer tijd en wil je zowel bekendere als minder bekende bezienswaardigheden in New York zien? Kies dan voor een  New York Pass.

Liever zoveel mogelijk gratis attracties bekijken in New York? Bekijk hieronder dan de gratis dingen te doen.

New York wat te doen