Ga je een roadtrip door Amerika maken? Amerika is een fantastische bestemming daarvoor. Of je nou met een auto, de bus of een camper een roadtrip wilt maken. Maar hoeveel kost het om een roadtrip door West-Amerika te maken? Is Amerika duur? In deze blog vind je een overzicht van verwachte kosten tijdens je rondreis door Amerika.

Kosten rondreis Amerika

Wat zijn de kosten van een rondreis door Amerika? Een rondreis door Amerika kost gemiddeld €45-70 per dag als je met een auto (met tent) of camper op reis gaat. De kosten van je reis door Amerika zijn natuurlijk afhankelijk van je manier van reizen;  in een camper, van hotel naar hotel of met een tent. 

In dit artikel delen we de gedetailleerde kosten van een roadtrip door Amerika!

Facts van onze roadtrip door West-Amerika

Maanden: begin juni t/m midden juli
Aantal weken:  5
Soort reis: individuele rondreis met de tent en een huurauto

Dagbudget in Amerika

Een gemiddelde dag in Amerika kost rond de € 54. Uiteraard kun je meer of minder uitgeven afhankelijk van je type reis of je voorkeuren. Wij gaven in 48 dagen (zo’n 5 weken) reizen door Amerika zo’n € 2800 p.p. uit exclusief vliegtickets. Per dag is dat zo’n € 54 per persoon per dag.

Hieronder vind je het een overzicht van verwachte kosten tijdens je roadtrip door Amerika.

Kostenpost in AmerikaKosten
Vervoer in AmerikaVliegen: Tegenwoordig kun je al voor zo’n 500 euro naar Amerika vliegen. Autohuur kost gemiddeld €30 per dag (twee personen)
Een camper kost gemiddeld €50 per camper per dag.
De bus betaal je uiteraard per keer en verschilt per busreis.
Benzineprijs AmerikaIn de staat Californië betaal je voor benzine zo’n € 0.75 – € 0.85 per liter. In de staat Arizona kost het je € 0.56 – € 0.66 per liter en in de staat Oregon zo’n $0.82 (€ 0.71)
Overnachten in Amerika Campings in Amerika kosten zo’n €40 per nacht (twee personen).
Hotels: gemiddeld €70 per nacht (twee personen )
Airbnb’s: €40 per nacht (twee personen in een shared appartement)
Eten, drinken:€25-30 per dag (restaurants, McDonald’s en boodschappen). Vooral fruit en groenten zijn duur in Amerika!
WiFiOngeveer €15 per maand voor een simkaart in je eigen toestel
Activiteiten in AmerikaVerschilt per activiteit, kajakken bij Lake Powell kost bij voorbeeld: €23 p.p. Een jaar pas (anual pass of America The Beautiful Pass: ) voor de Amerikaanse parken kost $80 (ong. €70) en kun je online kopen of bij een loket van de ingang van een van de vele parken kopen.

In Amerika betaal je met de Amerikaanse Dollar. Momenteel is 1 U.S. dollar = €0.89 (juli 2019). 

Vervoer in Amerika

Ideaal om in Amerika rond te reizen is met een auto (en tent of hotel naar hotel) of een camper. Hieronder vind je een overzicht van de kosten voor het vliegen naar Amerika, het huren van een auto en een camper.

Vliegen naar Amerika

Een vliegticket naar Amerika hoeft niet veel te kosten. Tegenwoordig kun je al voor zo’n 500 euro naar Amerika vliegen. Een voorbeeld van vliegtickets:

Een auto huren in Amerika

Een auto geeft je veel vrijheid. Of je nou van hotel naar hotel of camping naar camping reist. Je kunt een auto vaak vanaf het vliegveld ophalen, maar aangeraden wordt om een dag rust te nemen vanwege de jetlag.

Helaas moet je voor een autohuur in Amerika gemiddeld 23 jaar zijn om in een huurauto te kunnen rijden. Bij sommige autoverhuurbedrijven ligt de leeftijd om een auto in de USA te huren zelfs op 25 jaar. Balen als je een jonge bestuurder bent natuurlijk. Ben je wel al 21 jaar? Kijk dan eens naar het Under Age pakket van Sunny Cards, waarmee je de minimumleeftijd verlaagt naar 21 jaar, handig he! You’re welcome!  

Heb je weinig bagage? Een kleine auto is goedkoper, just saying :) Wij reisden met een Nissan via het autoverhuurbedrijf Hertz). Wil je een wat grotere auto? Dan ben je zo’n €50 per dag voor een luxere auto kwijt.

Met de tent door Amerika

Ga je met een tent reizen, dan is een ruime auto wel zo handig om je al je spullen in kwijt te kunnen. Natuurlijk kun je ook met een tent lopend reizen (voor de echte backpackers) of de bus of trein pakken.

Must Read: de complete guide voor kamperen in Amerika

Met de camper door Amerika

De kosten van  het huren van een camper in Amerika liggen tussen de €50 en de €100 per dag. Dat is exclusief de kampeerplek per dag en natuurlijk de kosten voor benzine. Bij verschillende reisorganisaties in Nederland kun je een camper huren, de bekendste is Cruise Amerika. Goeie camperverhuurders zijn o.a. Tenzing & Travelhome.

Tip: Vraag een gratis brochure aan bij Tenzing en Travelhome. Zo kun je alles informatie over het huren van een camper rustig doorlezen en op je gemak de verschillende campers doornemen.

Benzine

In Californië ligt de benzineprijs in 2018 gemiddeld op $3.694 per gallon. Een gallon is zo’n 3,79 liter. Dat betekent dat de prijs voor een liter op zo’n €0.975 per liter ligt. 

Kosten voor eten en drinken in Amerika

De kosten voor boodschappen in Amerika ligt ongeveer gelijk aan Nederland, maar wij ]sommige producten zijn zeker een stuk duurder. Zo betaal je voor een zak M&M’s $5, een doos aardbeien $4, een kant en klaargerecht $7 en een pot pastasaus ongeveer $4. Je goedkoopste optie om boodschappen te doen is

  • Walmart
  • Dollar Store
  • Safeway (vraag dan gelijk een Safeway pasje aan voor kortingen)

Verder kun je ook shoppen bij de Trader Joe’s, waar veel organische producten te koop zijn.

Uit eten in Amerika is zo duur als dat je het zelf maakt. Fastfood ketens als MacDonalds zijn goedkoop, voor $3,79 (zo’n €3,29) heb je een Big Mac sandwich. Ook een kop koffie kost je maar $1 (€0.867).

Hou bij restaurants rekening met de taxes, die staan er vaak niet bij vermeld en vergeet de fooi niet. 10-15% is normaal. 

Accommodaties in Amerika

De kosten van kamperen in Amerika

Dé manier om door Amerika te reizen is toch wel met een tent of camper. Wij sliepen van gratis tot $32 per plek per nacht (zowel tent en camperplek). Er is redelijk wat aanbod, dus zoeken loont!

Maar als kamperen met een tent niet jouw ding is, zijn er genoeg opties om in een hotel, hostel of motel te overnachten. Helaas zitten er weinig tot geen hotels/hostels in natuurgebieden en is het vaak wat duurder omdat je in de stad slaapt.

Hostels & hotels

Uiteraard zijn hostels in Amerika een goedkope optie. Je betaalt rond de €20 en de €40 euro per bed of privé kamer. Hotels zitten met name in de grotere steden en zijn een stuk duurder: gemiddeld kost een hotel in Amerika tussen de €40 en de €100 per kamer. Een motel zit langs de weg en kost minder dan een hotel:tussen de €25 en de €50 per kamer.

Campings in Amerika

In Amerika heb je verschillende soorten campings waar verschillende prijzen bij horen.

De Commerciële campings zoals bijvoorbeeld de Koa Campings zijn iets duurder en kosten gemiddeld tussen $50 en $90 (ongeveer €43 tot €77) per nacht, afhankelijk van de locatie en de voorzieningen.

Campings in Nationale Parken kosten tussen de $10 en $30 (ong. €9 tot €26) per nacht per plaats. 

Kanoën in Page Arizona

Activiteiten in Amerika

Activiteiten in Amerika zijn niet goedkoop. Maar daarentegen kun je wel vette dingen doen. Wat dacht je van kanoën in Page Arizona?

Om een voorbeeld te geven van de kosten van activiteiten in Amerika:
Een kano huren in Page koste ongeveer 23 euro per persoon voor 3 uur. Klimmen in Yosemite kost 268,98/2, een studiotour in Warner Bros Movieworld in Los Angeles kost 69 dollar. Toegang tot Alcatraz kost $39.90 (early bird, volwassene)

Meer Amerika tips & blogs

  • Besluit je een roadtrip met een auto te maken? Lees dan ook onze roadtrip tips voor een goede voorbereiding van je reis.
  • Overtuigd om naar de Verenigde Staten af te reizen? Bekijk dan ook deze mooie route langs de Pacific Highway.