Fuerteventura wordt ook wel het “Hawaii van Europa” genoemd. Er zijn lekkere golven en het water blijft boven de 18 graden. Surfen in Fuerteventura is daarom ook favoriet bij menig surfliefhebber en vooral beginners. Je hebt in Fuerteventura namelijk ook genoeg sandbreaks. En dit eiland met subtropische klimaat is slechts een paar uur vliegen van Nederland!

Watersport in Fuerteventura

In Fuerteventura is het lekker vertoeven als watersporter, en dan met name kitesurfen, windsurfen en golfsurfen. Omdat er altijd golven zijn is Fuerteventura het hele jaar door perfect om te surfen, met name in het voorjaar, het najaar en in de winter. Het water is er het hele jaar boven de 18 graden. En ook de luchttemperatuur is vooral voor onze begrippen zomers. Inde warmere zomermaanden zal je met name in de ochtenden goede golfsurfcondities hebben.

Beste tijd voor Fuerteventura

Wij waren op surfvakantie in Fuerteventura met surfschool Homegrown rond april/mei. Dan is de temperatuur aangenaam, zo rond de 22 graden. Het is dus de perfecte winterzonbestemming!

Klimaat Fuerteventura in de wintermaanden

Winter op Fuerteventura. Het mag dan wat minder warm zijn, de zon schijnt nog steeds volop. Met gemiddeld 6 tot 7 zonuren per dag is het eiland een prima winterzonbestemming. De gemiddelde temperatuur is in de maanden december, januari en februari overdag zo’n 21 graden. In Fuerteventura is het in januari en februari minder nat en schijnt de zon wat vaker. Als het zonnetje goed door komt, kan het zelfs 18° graden worden.

Klimaat Fuerteventura in de zomermaanden

Zoals ik al zei is Fuerteventura het hele jaar door geschikt als vakantiebestemming. Sterker nog, op dit eiland schijnt de zon van alle Canarische Eilanden het meest! Het is dus de beste keus voor Canarisch eiland qua weer! De zomerperiode in Fuerteventura loopt van juni tot en met oktober.

Soms zijn er zelfs dagen dagen waar de oostenwind warme lucht met woestijnzand uit de Sahara meeneemt en de temperatuur zomaar kan oplopen tot zo’n 40 graden. Gelukkig id het het meestal niet te warm.

Surfles in Fuerteventura

En je kunt in Fuerteventura goed surflessen nemen, wat Fuerteventura ook geschikt maakt voor beginners.

Er zijn verschillende surfscholen te vinden

Er zijn in Fuerteventura altijd goede spots te vinden, met name rond Corralejo. Wil je surfen in Fuerteventura dan raad ik je ook zeker aan om te kiezen voor een surfschool en accommodatie in de stad Corralejo. Er zijn hier ook veel surfshops te vinden en het uitgaansleven is klein, maar gezellig. De meeste surfspots bevinden zich rond dit vissersdorpje. Omdat het eiland niet zo groot is kun je vanuit Corralejo prima dagtrips maken naar andere delen van het eiland.

De golven die je in Fuerteventura vindt:

  • Beachbreaks
  • Reefbreaks
  • Pointbreaks.

Lees ook de surfwiki voor meer informatie over soorten golven.

 

Meer over surfen in Europa? Lees hier meer