New York is een fantastisch stad om vintage te shoppen. Er zijn zoveel mooie vintage winkels maar ook markten met tweedehands spulletjes. Net als op elke bestemming ga ik op zoek naar de beste vintage winkels in New York.

Tweedehandswinkels of vintage zijn niet altijd iets voor mij geweest. Mijn vroegere thuis zat vol met tweehandspulletjes omdat we geen dure spullen konden betalen. Familieleden en klasgenoten keken ons er wel eens scheef op aan. Een oom van me maakte er zelfs een keer een opmerking over “dat huis van Linda is echt een tweedehandsbende”. Tegenwoordig leef ik vol trots van gekregen en gescoorde tweedehandspullen: van tweedehands servies van mijn moeder tot bloempotten uit de lokale tweedehandsshop en items uit Japan, New York en Nieuw-Zeeland. Ook tijdens mijn wereldreis zat ik niet stil.

De lijst van tweedehandswinkels in New York heb ik zoveel mogelijk geupdate (september 2018) zodat je de beste tweedehandsshops in New York kunt vinden.

Lees ook: wat te doen in New York (gratis + must do!)

Inhoudsopgave:

Hells Kitchen Market

Ik had in een vorige blogpost over Hells Kitchen al geschreven dat ik tegen sluitingstijd bij Hells Kitchen Market aankwam. Een gemis, want ze verkopen er o.a. mooie cowboy boots, tassen en (hopelijk neppe) bontjasjes. Verder vind je er veel sentimentele troepjes van anderen zoals edities van Playboy, antiek maar ook kleding. En het zit in de gezellige wijk Hells Kitchen tussen de wolkenkrabbers. Mooi om te zien.

Open elke zaterdag en zondag van 9 tot 5 (alleen in het weekend geopend dus)

Adres: West 39th Street & 9th Avenue
Zo kom je er: neem de metrolijn A,C or E line naar 42nd Street/Times Square (op 8th Avenue) of neem de 1,2 or 3 line naar 42nd Street/Times Square (op 7th Avenue).

Brooklyn Flea

De Brooklyn Flea is een beweegbare vlooienmarkt, maar net iets anders dan we gewend zijn. Brooklyn Flea werkt in drie verschillende locaties in verschillende wijken, afhankelijk van het seizoen. In de winter vind je de markt binnen bij One Hanson Place, ook wel bekend als de als de Williamsburgh Savings Bank (Fort Greene)Nadat je zwetend op zoek bent gegaan naar dat ene jasje of Star Wars collectable, kan je lekker bijkomen bij de Smorgasburg food market. Let wel: het eten is er vrij prijzig (voor een pannenkoekje ben je al gauw 8 dollar kwijt). Je hebt er vooral oud speelgoed, veel kleding maar ook schilderijen van artiesten (ik spotte een supermooi analoge foto van de surfscene, maar helaas heel prijzig). Vanaf april/mei is de Flea outdoors.

Adres: zaterdag in Industry (241 37th St. in Brooklyn) en zondag in Dumbo -Manhattan Bridge


Junk

Junk is een junk shop. Je moet even door de rommel heen kijken maar als je binnen bent vind je de mooiste spullen, records, kleding, schilderijen, foto’s van andere mensen (!),bnoeken, koffers en meer troep waar mensen van af willen. Jammer dat het niet om de hoek is anders had ik zeker wat in mijn backpack mee willen nemen. 

Where

197 N 9th St, Brooklyn, NY 11211 (Cross street: Driggs Ave)

Beacons Closet

Via fashionblogster Lovely By Lucy ontdekte ik deze spot in de (aanrader!) sfeervolle wijk Meatpacking District! Je koopt hier tweedehandskleding van merken als Anna Sui, See by Chloe, Rebecca Minkoff en meer! Ze hebben meerdere locaties en een webshop! <3

Where

10 w 13th street
new york, ny 10011

Openingstijden m-v 11am-8pm & z+z 11am-8pm

P.s. ze hebben meerdere locatie’s in New York

Atlantis Attic

Viavia kwam ik bij een interview van een succesvolle styliste (sla me dood ik weet niet meer wie!) en moest en zou ik naar Atlantis Attic. Volgens haar was dit een hidden gem en zo gingen we naar Williamsburg. Als je voor het eerst binnenkomt denk je “hidden gem?” maar als je de rekjes doorloopt vind je mooie spulletjes zoals tshirts van American Football, bontjasjes, spijkerjasjes, veel, heel veel schoenen (Ik had bijna voor 5 dollar een paar Vans slip ons met sterretjes gekocht, maar deze waren toch wel heel vies). Heb er nu wel spijt van though!.

Het is even zoeken maar de wijk in lopen is al de moeite waard <3 Williamsburg

Where

771 Metropolitan Ave
Graham Ave and Humbolt St
ma-zo: 12:00 -19:00 zaterdag gesloten