Tweedehandswinkels of vintage zijn niet altijd een ‘Evey’ dingetje geweest. Vroeger hadden wij thuis alleen maar gekregen tweedehandspulletjes omdat we geen dure spullen konden / wilden betalen. Soms werden wij er weleens scheef op aangekeken en sindsdien had ik altijd het idee in mijn hoofdje dat tweedehandspullen voor losers zijn. Ja echt dus. Die mensen uit mijn leven heb ik geblocked en tegenwoordig leef ik vol trots half van gekregen spullen: er pronken onder andere meubels van mijn moeder, servies van mijn oma, zelf gekochte tweedehands stoelen maar ook nieuwe spulletjes zoals de nieuwe replica Eames stoelen en het prikboard in de vorm van een wereldkaart in mijn huisje.

Ik denk dat ik net als de meesten van jullie ontzettend ‘verlang’ naar nostalgie  en steeds meer op zoek ga naar items uit de jaren ’90: Turtles, Transformers en de originele My Little Pony rocken gewoon! Daarnaast recycle je natuurlijk en hebben de spullen een verhaal. Maar geen lang verhaal over wat goed en niet goed is, ik ga op Style Spy bewust nooit de diepte in over mindgerelateerde onderwerpen, dat laat ik aan anderen over. Style Spy is een happy place waar je lekker mag meegenieten van mijn lifestyle en reizen, zonder lekker veel na te denken. En daar deel ik natuurlijk onder andere de in New York gevonden tweedehandswinkeltjes, jajh!.

De lijst van tweedehandswinkels in New York heb ik zoveel mogelijk proberen af te werken, maar New York is zo groot! Ik moet ook zeker een keer terug al is het alleen maar voor het winkelen! Voor nu moeten jullie het met deze gems doen. Gezien mijn ervaring, helemaal niet erg!

Hells Kitchen Market

Ik had in een vorige blogpost over Hells Kitchen al geschreven dat ik tegen sluitingstijd bij Hells Kitchen Market aankwam. Een gemis, want ze verkopen er o.a. mooie cowboy boots, tassen en (hopelijk neppe) bontjasjes. Verder vind je er veel sentimentele troepjes van anderen zoals edities van Playboy, antiek maar ook kleding. En het zit in de gezellige wijk Hells Kitchen tussen de wolkenkrabbers. Mooi om te zien. Let op: Alleen in het weekend geopend!

Where

West 39th Street & 9th Avenue.
Metro: Take the A,C or E line to 42nd Street/Times Square stop (on 8th Avenue) or take the 1,2 or 3 line to 42nd Street/Times Square stop (on 7th Avenue).
Open elke zaterdag en zondag van 9am to 5pm.

 

Brooklyn Flea

De Brooklyn Flea is een beweegbare vlooienmarkt, maar net iets anders dan we gewend zijn. Brooklyn Flea werkt in drie verschillende locaties in verschillende wijken, afhankelijk van het seizoen. In de winter vind je de markt binnen bij One Hanson Place, ook wel bekend als de als de Williamsburgh Savings Bank (Fort Greene)Nadat je zwetend op zoek bent gegaan naar dat ene jasje of Star Wars collectable, kan je lekker bijkomen bij de Smorgasburg food market. Let wel: het eten is er vrij prijzig (voor een pannenkoekje ben je al gauw 8 dollar kwijt). Je hebt er vooral oud speelgoed, veel kleding maar ook schilderijen van artiesten (ik spotte een supermooi analoge foto van de surfscene, maar helaas heel prijzig). Vanaf april/mei is de Flea outdoors.

Waar

Metro: Neem B, D, M, N, Q, R, 2, 3, 4, or 5 naar Atlantic Avenue

Ga naar de Brooklyn Flea website voor meer en recentere informatie in de overige maanden.

Junk

Junk is een junk shop. Je moet even door de rommel heen kijken maar als je binnen bent vind je de mooiste spullen, records, kleding, schilderijen, foto’s van andere mensen (!),bnoeken, koffers en meer troep waar mensen van af willen. Jammer dat het niet om de hoek is anders had ik zeker wat in mijn backpack mee willen nemen. 

Where

197 N 9th St, Brooklyn, NY 11211 (Cross street: Driggs Ave)

Beacons Closet

Via fashionblogster Lovely By Lucy ontdekte ik deze spot in de (aanrader!) sfeervolle wijk Meatpacking District! Je koopt hier tweedehandskleding van merken als Anna Sui, See by Chloe, Rebecca Minkoff en meer! Ze hebben meerdere locaties en een webshop! <3

Where

10 w 13th street
new york, ny 10011

Openingstijden m-v 11am-8pm & z+z 11am-8pm

P.s. ze hebben meerdere locatie’s in New York

Atlantis Attic

Viavia kwam ik bij een interview van een succesvolle styliste (sla me dood ik weet niet meer wie!) en moest en zou ik naar Atlantis Attic. Volgens haar was dit een hidden gem en zo gingen we naar Williamsburg. Als je voor het eerst binnenkomt denk je “hidden gem?” maar als je de rekjes doorloopt vind je mooie spulletjes zoals tshirts van American Football, bontjasjes, spijkerjasjes, veel, heel veel schoenen (Ik had bijna voor 5 dollar een paar Vans slip ons met sterretjes gekocht, maar deze waren toch wel heel vies). Heb er nu wel spijt van though!.

Het is even zoeken maar de wijk in lopen is al de moeite waard <3 Williamsburg

Where

771 Metropolitan Ave
Graham Ave and Humbolt St
ma-zo: 12:00 -19:00 zaterdag gesloten