Machu Picchu mooi? Bijzondere ervaring! Must See? Nee joh, hoe kom je daar nou bij. Waarom? Nou hierom:

Heb je die vermoeiende rit naar Machu Picchu (MaPi) gemaakt (inclusief je veel te dure binnenlandse reis met gringo taxes via onbetrouwbare maatschappij naar Cusco, hoogteziekte, en een veel te dure treinreis of veel te vermoeiende inca trail), ben je er eindelijk en dan zie je bijna NIETS!

Is het na een paar uur verdwalen tussen de stenen soort van opgeklaard, moet je MaPi delen met toeristen… Jongens, ga uit mijn foto!

Wil je precies zo’n foto die je ook in de tijdschriften ziet (hoe herkennen de mensen thuis anders waar je geweest bent?) mag je thuis gaan fotoshoppen. More people!

Jij bent geen typische toerist, nee die lopen allemaal tussen de stenen. Jij bent altijd op zoek naar die Hidden Gems, dus loop je een uur naar boven op een slecht wegdek richting de zonnetempel (waar het overigens niet veel warmer is) om een originele(re) foto te kunnen maken.

Na een uur lopen en 4 drinkpauze’s zijn de wolken weer opgetrokken en is die foto die je in je hoofd had, zoals hieronder:

Bron

in werkelijkheid deze geworden:

Fail… Wat ben ik blij dat ik de 3 daagse Inca trail niet heb gelopen, krijg je dit uitzicht aan het einde van de trail te zien: so overrated…

Mag je ook nog helemaal naar beneden lopen, hello? Elevator? En als je dan weer beneden bent vind je de weg naar de ingang niet, want het ziet er allemaal zo uit:

En je kunt dan niets anders meer denken dan “alweer een stenen muur”

Wat kan jou het nou schelen dat het Inca rijk één van de bekendste beschavingen ter wereld is? Dat de stad is opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO? Dat de drie-daagse Inca tocht naar Machu Picchu een adembenemende hoogte van 4.214 meter heeft en je originele Inca stenen langs dit pad vindt. Wie wil er nou 3 dagen wandelen? En dat Machu Picchu al ruim 600 jaar bestaat? Neh, één keer en nooit weer.

Vond jij het ook niks?

*Uiteraard moet je dit artikel met een korreltje zout nemen.