Je wilt op wereldreis. Maar je hebt de knoop nog niet doorgehakt om ook echt te gaan. Moet ik mij toch op mijn carrière richten? Moet ik mijn huis nou echt opzeggen? Waarom wil ik graag op reis? Lastige keuzes. En wat ik erover kan zeggen is dat je je erna ook wel op je carrière kan richten. Echt waar, dat komt wel goed. En wie weet vind je in het buitenland zelfs je baan, fantastisch! En je huis hoef je niet perse op te zeggen: je kunt je woning onderverhuren als je op reis bent (denk aan Air BnB bijvoorbeeld). Hieronder vind je vijf redenen waarom je een wereldreis moet maken!

Eén van de bekendste internationale reisblogs is die van Nomadic Matt. Matt heeft onlangs een geweldige post gemaakt “Five Reasons to Stop Dreaming and Travel Now”. Ik heb er een eigen versie van gemaakt., want ik vind ook dat je moet stoppen met dromen en op reis moet gaan. Geen smoesjes meer dat je niet genoeg geld hebt, te oud bent enzovoorts. Ben je klaar voor je life change? ;-)

Waarom je op wereldreis moet….

(1)  zodat je dingen kan doen zoals…

Kangoeroes knuffelen, surfen in Hawaï, sandboarden in Nieuw Zeeland, Vissen in Noorwegen, snowboarden in Lapland.


(2) zodat je dingen kan eten zoals…



(3) zodat je dingen kunt zien zoals…




(4) zodat je mensen kan ontmoeten zoals…


(5) zodat je niet eindigt zoals…

Lazy dog

LAATSTE FOTO VIA MATT

Dus, open die spaarrekening en start saving money ;-) Geen smoesjes!

Matts versie zien? Check out Matts website.

Meer weten of zoek je tips over op wereldreis gaan? Kijk dan eens op de speciale wereldreissectie!

Noot van de redactie: Dit bericht werd oorspronkelijk gepubliceerd op 29 april 2015 en is volledig vernieuwd en geactualiseerd op juistheid en volledigheid