New York, the Big Apple, the city that never sleeps. Hier lijkt alles mogelijk en daar wordt regelmatig over gezongen. De metropool lijkt nooit te slapen. Ga picknicken in Central Park, eten bij de Chelsea Market, shoppen op 5th Avenue en geniet van het prachtige uitzicht uitzicht vanaf the Empire State Building! Het is een stad waar iedereen eens een keer geweest wilt zijn.
Hoelang heb je nodig in New York

Trek vooral heel wat vakantiedagen uit, want de populaire bezienswaardigheden van New York zijn niet in één dag te bewonderen. In een week moet je toch genoeg kunnen zien.

Wat kost een weekje New York?

Is New York duur? Je kunt het zo duur maken als je wilt. Ik heb de kosten voor een week New York voor je uitgezocht.

Ticket

De geniddelde prijs voor een vliegticket naar  New York ligt rond de €400,- en €800,- euro. Hoe lager de prijs, hoe langer je onderweg bent. Ik boekte mijn ticket zelf tijdens de KLM werelddeal weken voor €374 (excl. extra kosten).  Kijk ook eena naar vertrekbestemmingen in België en Duitsland en aankomst vliegveld Newark in plaats van John F. Kennedy.

Accommodatie

Zelf wilde ik graag rond mijn verjaardag (januari) naar New York en dan liggen de prijzen natuurlijk veel lager dan in de zomer. Ook de locatie verschilt natuurlijk in prijs en of je voor een hotel, hostel of Airbnb appartement of couchsurfen kiest.

Wij gingen met z’n drieën naar New York en konden zo de kosten voor een Airbnb appartement delen. De locatie was trouwens erg leuk: in de alternatieve buurt Greenwich in de wijk Chelsea in Manhattan. Wij betaalden met z’n drieën €822,81 voor 8 nachten. Dan kom je uit op €102,85 per nacht. De laatste nacht werd trouwens plots gecancelled en kregen we €102,85 terug. We besloten toen van een deal op Expedia gebruik te maken: €135,67 in het Millenium Broadway hotel, direct aan Times square. Voor een luxe hotelovernachting in een leuke wijk betaal je dus al gauw €150-€200 per nacht.

Vervoer

De goedkoopste manier om door New York te reizen is uiteraard lopend. Maar New York is zo groot dat je beter de metro kunt nemen. Al voor $29 p.p. heb je een New York MetroCard in the pocket en kun je 7 dagen door New York reizen. Bij het metrostation op het vliegveld kun je zo’n kaart via een machine kopen of via deze punten. Eten en drinken in New York

Eten in New York maak je zo duur als je zelf wilt. In de supermarkt koop je brood en belegben als je zelf een keuken hebt ook wat avondeten. Ook zijn er eettentjes waar je bijvoorbeeld een bagel en wat koffie kunt halen. Wil je uit eten? Dat kan ook al voor tussen de $7 en $15.  In Chinatown aten wij het goedkoopst: wantansoep en springrolls kosten niet veel. Shopping en andere kosten

Natuurlijk hebben we in New York ook het een en andere geshopt. In januari heb je overal sale en we zijn dan natuurlijk losgegaan bij de Victoria’s secret en andere winkels.

Visum

Voor de USA heb je een ESTA-registratie nodig $14,-) om het land in te komen.

Welke wijken heeft New York?

New York bestaat trouwens uit vijf wijken met allen hun eigen sfeer en cultuur: The Bronx, Queens, Brooklyn, Staten Island en Manhattan. Manhattan is bij jou waarschijnlijk de bekendste, maar Queens is de grootste. Lees meer over de New Yorkse wijken. 

Wat zijn de highlights van New York

In New York kun je heel veel gratis doen. Denk aan de wandeling over de Brooklyn Bridge, de ferry langs het vrijheidsbeeld en de High Line wandeling. 

Helaas zijn veel highlights in New York best prijzig. Een kortingskaart kan daarom schelen als je oo de kosten wilt letten. Er is bijvoorbeeld de New York Pass of de CityPASS. De New York pass is iets duurder en geldig voor 99 attracties in tegenstelling tot de cityPASS (6). Daarnaast krijg je met de New York pass ook korting bij diverse eettentjes.