Dublin in de herfst in de planning? Goed idee, vooral als je ook nog een uitstapje naar de Wicklow Mountains maakt. Denk aan de mix van groen, geel én oranje gekleurde bergen. Maar ook de stad kleurt oranje en is extra gezellig rond de avonden in de kroeg.

Geniet van de mooie kleuren in het St. Greens Park, rust uit in een leuke koffietent, winkel in de leukste straat van Dublin en eindig je dag met Guiness biertje in de kroeg of brouwerij.

Art Cafe

Na onze geweldige nacht in een hostel (lees het verhaal hier) vluchten mijn vriend en ik de eerste dag in Dublin zo snel mogelijk naar buiten om te ontbijten. De straat van ons hostel loopt onder het spoor van de metro/trein door. Mijn blik wordt naar een cafétje getrokken dat wat alternatief oogt: het Art Café. Het Art Cafe is helemaal onze stijl; een beetje alternatief, veel boeken, Halloween versiering en knus. Even later wordt het echt druk in het café dus ik geloof dat het Art Café best populair is. Tip: Neem je eigen boek mee om te ruilen.

Prijs voor ontbijt en drinken: tussen de €5,00 en €10,00 p.p

Kies je voor een broodje avocado met ei dan krijg je er (heeel zoute) chips bij. Beetje wennen. Handig: er is glutenvrij eten in dit cafeetje in Dublin!

De zijkant van het café ziet er wat cheesy uit, het is een vies steegje. Gelukkig kan je er via de voorkant in en die ziet er wel wat gezelliger uit. Je kan zelfs buiten zitten. Wat alle Ieren hier gewoon doen in de herfst, inclusief korte broek, nirnaalste zaak van de wereld.

Trinity Library

De Trinity College Library is de universiteitsbibliotheek van Trinity College en natuurlijk één van de highlights van Dublin. We besluiten direct na ons ontbijtje het bekende topstuk Book of Kells te bekijken en de rest van de bibliotheek te bezoeken. De bibliotheek is ondergebracht in vijf gebouwen, waarvan vier zich bevinden op de campus van de Universiteit en één in St. James’s Hospital, het academisch ziekenhuis van Dublin. De Book of Kells expositie laat zien hoe het boek is geschreven, zowel waarmee als door wie en de achtergronden van de illustraties. Van de bibliotheek kreeg ik een Harry Potter gevoel.

Prijs entree bibliotheek €10,00

St. Stephen’s Green Park

Als we uit de bibliotheek lopen regent het natuurlijk. We gaan onze tijd doden in Grafton Street, de drukste winkelstraat van Dublin. Ik had zelf nog wat dingetjes op de wishlist staan en grijp altijd de kans om wat dingetjes te scoren die we in Nederland niet hebben. Zo zag ik bij Dr Phil (confession haha!) een serum voorbij komen die tot de beste was verkozen. Natuurlijk moest ik die hebben voor mijn voorhoofds rimpeljes ;-) Verder spotten we allerlei Star Wars merchandise in de Disney store en de nieuwe Disney samenwerking in de Vans winkel. Hebberig word ik ervan, maar ik hou het bij het serum. So proud of me ;-)

Als het stopt met regenen lopen we door St. Stephen’s Green park dat direct aan Grafton Street ligt. Het park heeft een rechthoekige vorm, en wordt omsloten door brede straten, die tot zeer recent belangrijke verkeersaders waren. Het park ligt vol met geelgroene bladeren, zo mooi.

Christ Church Cathedral

Vanuit het park lopen we door naar de Christ Church Cathedral, ook wel The Cathedral of the Holy Trinity. Het is de oudste van de twee kathedralen van de Church of Ireland in Dublin. Ik moet stiekem bekennen dat mijn vriend en ik dachten dat dit de St Patricks church was en gelukkig kwamen we er op tijd achter dat het dat niet was, anders had ik hier foto’s geplaatst met de tekst St Patricks Church :) oeps bad travelblogger.

Ha’penny Bridge

Onderweg kwamen we de Ha’penny brug tegen. Dit is één van de weinig to-do dingen die ik van te voren in Dublin had uitgezocht. Het is het symbool van Dublin en dankt de naam aan de prijs van de tol die voetgangers ooit moesten betalen om de rivier Liffey te mogen oversteken: één halve oude penny. Officieel heet deze brug “Wellington Bridge”. De brug werd in eerste instantie gemaakt uit gegoten ijzer, maar omdat dat snel ging slijten is de brug in 2001 en 2003 gerestaureerd en heeft het een nieuw wit kleurtje gekregen. Van origine was de brug zwart.

De andere kant van de Ha’Penny Brug

De Ha’Penny brug

Guinness proeven en Whelans pub

Een dag in Dublin is niet compleet zonder de pub met een Guiness biertje. Om onze dag af te sluiten zaten we om 4 uur in de middag al Guiness. Ach, als je op vakantie bent moet dat kunnen toch? Het Guinness Storehouse aan Saint James’s Street in Dublin is de plek waar van 1759 tot 1988 het Guinness werd gebrouwen. De kleur van Guinness wordt vaak aangezien voor zwart, maar in het juiste licht is te zien dat het bier eigenlijk ‘ruby red’ is, wat door Guinness zelf bevestigd wordt.

We pikken een random pub en om niet teveel bezig te zijn met bloggen – ojee dat klinkt wel heel triest – heb ik deze locatie niet opgeschreven. Eigenlijk was ik na één biertje zonder eten stiekem gewoon een beetje te dizzy om het op te schrijven. 

Zoek je een ietwat toeristische maar leuke plek om bier te drinken? Anouk en ik eindigden bij de pub Whelans. Must-do voor suckers van de P.s I love you film <3 Niet gezien? Ga ‘m kijken!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”full_width_content” bg_position=”left top” bg_repeat=”no-repeat” parallax_bg_speed=”slow” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left”][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]