Dublin is een heerlijke bestemming voor een citytrip. Geniet van de mooie kleuren in het St. Greens Park, rust uit in een leuke koffietent, winkel in de leukste straat van Dublin en eindig je dag met Guiness biertje in de kroeg of brouwerij.

Opslaan? Pin het!

Trinity area dublin

Dublin is meer dan alleen bier drinken

Tuurlijk, je kunt Dublin niet overslaan zonder een Guiness biertje te proberen. Maar er is meer te doen in Dublin.

Een slecht hostel

Mijn vriend en ik vlogen donderdagavond laat in de avond na ons werk vanaf Amsterdam naar Dublin en kwamen dus vroeg in de nacht aan in de stad. Eenmaal bij het hostel bleek onze kamer vergeven. Omdat we niet kwamen opdagen. En ja, via Booking.com kan dat blijkbaar omdat we achteraf pas betalen.

Psst! Je krijgt van ons 10% korting op Booking.com als je via onze link boekt (en nee, je hoeft niet in een shabby hotel te zitten).

Na wat aandringen en zielig doen – ik bedoel come on, alles in de stad was volgeboekt – mochten we in een gastenkamertje slapen en kregen we de volgende twee nachten met korting aangeboden. Uit nood hebben we die deal maar aangenomen, dus de eerste nacht sliepen we in een shabby kamertje dat eigenlijk van de nachtportier was (ewww). En ach, die man schaamde zich kapot dat zijn collega een foutje had gemaakt. Ik vergaf het hem maar. Ik was ook veel te moe om boos te worden.

Boeken ruilen en eten in het Art Cafe

Na onze ‘geweldige’ nacht in een hostel vluchten mijn vriend en ik de eerste dag in Dublin zo snel mogelijk de stad Dublin in voor een ontbijtje. We ontbijten bij het Art Cafe, een alternatief ogend restaurantje met heel veel boeken. Even later wordt het echt druk in het café dus ik geloof dat het Art Café best populair is.

Tip: Neem je eigen boek mee om te ruilen.

Prijs voor ontbijt en drinken: tussen de €5,00 en €10,00 p.p

Kies je voor een broodje avocado met ei dan krijg je er (heeel zoute) chips bij. Beetje wennen. Handig: er is glutenvrij eten in dit cafeetje in Dublin!

De zijkant van het café ziet er wat cheesy uit, het is een vies steegje. Gelukkig ligt de ingang aan de voorkant en dat ziet er wel gezellig uit. Voor frisse lucht (beter aan de voorkant dus ;-) kun je bij de ingang op een terrasje zitten. Wat alle Ieren hier gewoon doen in de herfst trouwens, in korte broek.

Trinity Library

Trinity College Library is de universiteitsbibliotheek van Trinity College en één van de highlights van Dublin. We besluiten direct na ons ontbijtje in het Art Cafe naar de bibliotheek te gaan om de Book of Kells te zien en door de bibliotheek te lopen. Wat een prachtig gebouw. Van de bibliotheek kreeg ik een Harry Potter gevoel. De entree kost €10,00.

Verken Dublin op je eigen tempo met een DoDublin Card Hop On, Hop Off ticket. Hiermee kun je 72 uur de bus in en uit langs de bezienswaardigheden van Dublin + krijg je korting op bepaalde attractie en gratis entree voor het Little Museum of Dublin! 

Winkelen in de drukste winkelstraat van Dublin

Als we uit de bibliotheek lopen regent het natuurlijk, Hey, het blijft Dublin. We doden onze tijd in Grafton Street, de drukste winkelstraat van Dublin. Leuk is om naar de Disney Store te gaan!

Wandel door St. Stephen’s Green Park

Als het stopt met regenen lopen we door St. Stephen’s Green park dat direct aan Grafton Street ligt. Het park heeft een rechthoekige vorm en toen wij er waren lag het vol met geelgroene bladeren. Leuk om hier te picknicken en de drukte te ontsnappen.

Christ Church Cathedral

Vanuit het park lopen we door naar de Christ Church Cathedral, ook wel The Cathedral of the Holy Trinity. Het is de oudste van de twee kathedralen van de Church of Ireland in Dublin. Ik moet stiekem bekennen dat mijn vriend en ik dachten dat dit de St Patricks church was en gelukkig kwamen we er op tijd achter dat het dat niet was, anders had ik hier foto’s geplaatst met van St Patricks Church :) whoops.

Ha’penny Bridge

Onderweg kwamen we de Ha’penny brug tegen. Dit is één van de weinig to-do dingen die ik van te voren in Dublin had uitgezocht. Het is het symbool van Dublin en dankt de naam aan de prijs van de tol die voetgangers ooit moesten betalen om de rivier Liffey te mogen oversteken: één halve oude penny. Officieel heet deze brug “Wellington Bridge”. De brug werd in eerste instantie gemaakt uit gegoten ijzer, maar omdat dat snel ging slijten is de brug in 2001 en 2003 gerestaureerd en heeft het een nieuw wit kleurtje gekregen. Van origine was de brug zwart.

De andere kant van de Ha’Penny Brug

De Ha’Penny brug

Guinness proeven en Whelans pub

Een dag in Dublin is niet compleet zonder een Guiness in de Ierse pub te drinken. Om onze dag af te sluiten zaten we om 4 uur in de middag al Guiness. Ach, als je op vakantie bent moet dat kunnen toch?

Het Guinness Storehouse aan Saint James’s Street in Dublin is de plek waar van 1759 tot 1988 het Guinness werd gebrouwen. De kleur van Guinness wordt vaak aangezien voor zwart, maar in het juiste licht is te zien dat het bier eigenlijk ‘ruby red’ is, wat door Guinness zelf bevestigd wordt.

Zoek je een ietwat toeristische maar leuke plek om bier te drinken? Anouk en ik eindigden bij de pub Whelans. Must-do voor suckers van de P.s I love you film <3 Niet gezien? Ga ‘m kijken!

Andere tips voor Dublin

  • Temple Bar
  • Dublin Castle
  • Phoenix Park
  • The Spire
  • Saint Patrick’s Cathedral
  • Jameson Distillery Bow St.