Als je naar Peru afreist zul je waarschijnlijk landen in Lima, de hoofdstad van Peru. In Lima vind je schattige wijkjes met pastelkleurige huisjes en witte balkonnetjes. Stilte in de drukte. Maar ook fijne stranden, winkelstraten en de toeristische Costa Verde boulevard.

Highlights in Lima

Lima heeft verschillende leuke dingen te doen. Zo is er een Japanse park met Koi vissen, oude olijfproductiemachines, zijn er ruïnes, prachtige Europees wijken, een mooie boulevard en het strand waar je kunt surfen en Kennedy Park. De wijk Miraflores staat bekend om het lekkere eten en haar winkelstraten, bloemenparken en stranden.

Ruines in Lima

Neem eens dat zijstraatje

Ik kan alleen maar omarmen om van het gebaande pad af te wijken. Om te gaan lopen, niet rechts, maar links te gaan. Nieuwschierig te zijn. Lef hebben om die deur open te doen. En gewoon eens ergens te gaan zitten. Je weet nooit welk surfstelletje uit hun groene Volkswagen busje stapt, dat er een rijtje pastelhuisjes achter een lelijk gebouw aan de snelweg zit verstopt. Dat er een Italiaanse koffietentje én longboardwinkel in één straat zitten shop till you drop at the coffeeshop.

Met vrienden van vrienden op reis

Ik ging op reis omdat ik naar de bruiloft van een vriendin ging. Samen met een collega boekte ik een appartement bij Airbnb en later sloot een vriendin van de bruid bij ons aan. Zo leuk om een klik te hebben met 2 andere mensen die je maar 1 keer eerder hebt gezien. Als je ‘alleen’ reist sta je open voor iedereen, maak je nieuwe vrienden. Stiekem ging ik niet helemaal op reis. Maar goed, die zij straatjes dus.

⤳ Lees ook: zo vind je een buddy voor je volgende reis

 

Verken Lima per fiets

Fietsend de stad verkennen maakt je rondleiding door Lima net iets specialer. Fietspaden hebben ze niet, dus je zal vooral op de cruisen, wat mag, zorg alleen dat je een bel hebt zodat je voetgangers kunt passeren.

Wij boekte onze fietstour bij Urban Bike Tour en dat kostte toen $35 p.p. inclusief gids, fiets, verzekering, helmen, lichte snack en waterflesje.

image