Wat te doen in New York? Oh boy, New York is een grote stad, zo groot dat je nooit alle bezienswaardigheden in één keer kunt doen. 

Maar als echte reisjunk heb ik de beste dingen te doen in New York voor je verzameld zodat je zoveel uit je tijd in NYC kunt halen, komen ze!

Lees ook: wat kost een week New York

Inhoud van dit artikel

De New York tips in dit artikel updaten wij regelmatig!

Dingen die je gedaan moet hebben in New York

Oh boy wat deden onze knieën en voetjes op een gegeven moment een pijn. Op een avond kwam ik zelfs met een bloedende sok terug in het appartement talking about shopping till you bleed! Ik kan met recht zeggen dat 7 dagen New York, met mijn bucketlist in ieder geval, te weinig is. Ik MOET wel terug, al is het alleen al vanwege de fantastische sale en de exclusieve winkeltjes. 

Wat te doen in New York

 1. Koop een Time Out, het tijdschrift met de beste dingen te doen in New York van die week
 2. Maak een wandeling over de Brooklyn Bridge
 3. Loop langs de Hudson rivier
 4. Loop van de wijk Chelsea naar Hells Kitchen: de High Line
 5. Bekijk het vrijheidsbeeld
 6. Neem de gratis ferry van Manhattan naar St George
 7. Bezoek de hippe wijk Williamsburg
 8. Eet een hotdog op Times Square
 9. Bezoek een museum
 10. Ga een avondje stappen
 11. Eet in China Town
 12. Shop je suf in New York
 13. Doe een Gossip Girl Tour
 14. Bezoek een brouwerij
 15. Bekijk mensen op Union Square
 16. Ga gallery hopping
 17. Bezoek het National September 11 Memorial & Museum
 18. Beklim Top of the Rock
 19. Beklim het Empire State Building

New York pas: korting op vele attracties

Koop een kortingskaart. Veel highlights in New York zijn helaas prijzig. New York is nou niet bepaald een budgetbestemming. Om zoveel mogelijk je kosten te beperken kun je een kortingskaart kopen: een New York Pass of de CityPASS.

Wat is een New York Pass?

De New York pass is de duurste maar meest uitgebreide kortingspas voor bekende ne onbekende activiteiten zoals vele musea en zelfs de Hop on Hop off bus ($60) in New York. De pas geeft je toegang tot 99 attracties en daarnaast krijg je korting op diverse eettentjes. Denk hierbij aan het 9/11 Memorial and Museum, de Empire State Building, een fiets huren en meer. Ook kun je bij sommige attracties de ‘fast track’ gebruiken, waardoor je minder lang in de rij hoeft te wachten. Het voordeligste is toch wel om een 7-day pass te nemen. Op verschillende websites las ik dat mensen zich te gehaast vonden om de activiteiten van de pas te doen. Je wilt je geld er toch wel uithalen.

De New York dagpas kost $127 voor volwassenen en voor kinderen tot 18 jaar $94. Je kunt de pas ook voor meerdere dagen nemen. Bekijk de prijzen op de officiële pagina van de New York Pass.

De New York CityPASS

De CityPASS geeft je toegang tot 6 attracties bekende attracties. Deze pas is ideaal als je wat korter in New York bent en vooral als je voor het eerst in New York bent. Je kunt namelijk naar alle bekende highlights zoals het Empure State Building, Top Of The Rock en het 9/11 Memorial. De pas is goedkoper dan de New York Pass.

Maar welke moet je dan kiezen: de New York Pass of de New York CityPASS?

Voor het eerst in New York? Kies dan voor de CityPASS. Je krijg dan de bekendste activiteiten te zien. Heb je meer tijd en wil je zowel bekendere als minder bekende bezienswaardigheden in New York zien? Kies dan voor een  New York Pass.

Liever zoveel mogelijk gratis attracties bekijken in New York? Bekijk hieronder dan de gratis dingen te doen.

Gratis dingen doen in New York

Okay, New York is niet goedkoop. Maar gelukkig zijn er genoeg gratis dingen te doen. Denk aan de ferry om het vrijheidsbeeld te zien, of over de Brooklyn Bridge lopen. Hieronder vind je 10 dingen die je gratis kunt doen in New York.

 1. Gratis brouwerijtour
 2. Picknicken in Central Park

Gratis brouwerijtour

Als je ons een beetje goed kent dan weet je dat wij gek zijn op craft bier. Ben je in het weekend in Williamsburg? Op zaterdag en zondag zijn de brouwerijtours door de Williamsburg’s Brooklyn Brewery gratis. Ze duren een half uur dus daarna kan je gelijk door naar de Williamsburg Flea Market & Smorgasburg

Bekijk ook: deze dingen kun je doen in Williamsburg

Ga picknicken in Central Park

Central Park is het grootste park van New York en is een gratis bezienswaardigheid, net als alle parken in New York, pfeww. Central Park is een leuke plek om te picknicken. Slaap je in de buurt? Kijk dan eens of je kan hardlopen in het park, superleuk!

Waarom is Central Park de moeite waard? Je kunt er verschillende dingen doen en zien zoals het monument op de plaats waar John Lennon is vermoord (okay, dit is natuurlijk minder leuk, maar wel bijzonder), de Strawberry Fields en de plek waar ze Home Alone opnamen.

wat te doen in New York: loops langs de Hudson rivier

graffiti in Williamsburg

Bezoek de hippe wijk Williamsburg

Williamsburg ligt in Brooklyn New York en heeft leuke winkels, koffietentjes, vintage shops  en een gezellige vibe. Je vindt hier vintagewinkels zoals Junk en kunt streetart spotten.

Bekijk onze cityguide voor Williamsburg

Overnachten in New York

Overnachten in New York? Wij boeken meestal via Booking.com omdat je daar gratis kunt annuleren. Ook vergelijken we de prijs vaak met Agoda.com. New York is een dure stad dus het kan ook zeker uit om een overnachting te boeken in een appartement via bijvoorbeeld Airbnb of Wimdu. Liever een hostel? Kijk dan eens op Hostelworld. Gratis overnachten? Kies dan voor Couchsurfing.

Geen idee in welke wijk je moet overnachten? Bekijk hier dan de leukste wijken van New York

Binnenkort naar New York? Pin het op je New York Pinterest board om later terug te kijken!