Page Arizona is een klein stadje in de staat Arizona. Behalve de bekende Antelope Canyon zijn er rondom het stadje de mooiste bezienswaardigheden van Amerika. Zo is er de bekende Horseshoe Bend, Lake Powell en Glen Canyon.

Page bezienswaardigheden

Onze beste bezienswaardigheden in en rondom de stad Page in Arizona delen wij in deze blog.

In dit artikel

De Glen Canyondam

De Glen Canyondam is een betonnen boogstuwdam op de Colorado-rivier en maar liefst 216 meter hoog. Je vindt deze dam tussen de Colorado River en het prachtige Lake Powell. Voor en na de brug kun je een stop maken om meters omlaag te gluren. Wil je uitzicht over Wah Weap? Rijd dan – als je vanuit de stad Page komt – een stuk door voor
Wahweap Overlook .

Wij reden elke dag over deze massieve dam op weg naar onze camping Wahweap RV & Campground

Antelope Canyon

In het gebied rondom Page vind je de slot canyons: Lower en Upper Antelope. Het woord ‘slot’ betekent ‘smalle gleuf’. Een slot canyon is een smalle kloof met hoge wanden, die erg dicht bij elkaar staan. De Antelope Canyons zijn een populaire bezienswaardigheid in Arizona.

Vooral Upper Antelope Canyon is een belangrijke toeristische trekpleister geworden omdat het beter bereikbaar is dan de Lower Antelope Canyon (die een stuk langer is).

Helaas konden we zelf niet de canyons bezoeken omdat je ruim van te voren moet boeken. Je mag de Antelope Canyons alleen bezoeken onder begeleiding van een gids omdat het (grootste deel van het gebied rondom Page) door indianen beheerd wordt.

Je kan ook zonder te reserveren met de auto naar de plek langs State Highway 98 rijden, waar tickets worden verkocht. 3 mijl ten oosten van Page (richting Kaibeto), dicht bij de energiecentrale. Helaas konden wij geen tickets meer vinden.

Tip is dus: boek ruim van te voren, want in het hoogseizoen raken de tours snel uitverkocht!

Ik wil sowieso nog een keer terug naar Page om de Antelope canyons te bekijken, want op de foto’s ziet het er adembenemend mooi uit! En stiekem is het toch de bezienswaardigheid van Page.

Kajakken in Lake Powell

Een van onze hoogtepunten van onze reis door Amerika is toch wel het kajakken op Lake Powell. Omdat we Antelope niet van te voren hadden geboekt (we reisden nogal op de bonnefooi) besloten we te kanoen op Lake Powell. Werkelijk waar: dit was toch echt wel een van de mooiste kanotrips die ik ooit heb gemaakt. Hoewel je niet iets anders ziet dan rotsen, steekt het oranje van de rotsen wel heel mooi af tegen het groene turquoise. Niet zo’n outdoortype? Maak dan een boottocht over Lake Powell. Je vaart dan wel een deel over Antelope Canyon heen, iets wat voor een kajak net te ver weg was.

Vanuit de Antelope Point Marina kun je een boottocht maken over Lake Powell. Je vaart dan door een deel van de Antelope Canyon heen. Ook is het mogelijk om zelf een boot of een kajak te huren of om mee te gaan met een georganiseerde kajaktour. Wil je liever even aan het strand relaxen? Rijd dan naar Lone Rock. Dit mooie strand ligt net over de grens van Arizona in de staat Utah en het is een fijne plek om even lekker bij te komen.

In de haven van Lake Powell vind je trouwens ook een fijn restaurant Ja’di’To’oh voor een lekkere lunch. Ga je een boattrip maken, zorg dan dat je een America the Beautiful Pass hebt of dat je eenmalig 25 euro wil betalen.

Horseshoe Bend

Rond sunset rij je door naar Hoseshoe Bend. Een toeristische maar mooie spot om foto’s te nemen van de hoefijzervormige bocht in de Colorado River. Zorg dat je bij het maken van een foto niet 300 meter omlaag valt, er staan geen hekken (en dat voor Amerika). Wij durfden niet al te dichtbij de rand te komen uit angst om te vallen. Overigens is dit de plek waar je veel toeristen op een kleedje de leegte in turen en vanachter gefotografeerd worden. Het uitzicht is hier fan-tast-tisch!

Bezoek Rainbow Bridge

De Rainbow Bridge ligt in Rainbow Bridge National Monument en is een van de grootste natuurlijke bruggen van de wereld. De brug is 71 meter lang en is over land of over water te bereiken.

Over water: te bereiken via een twee uur durende boottocht over Lake Powell, gevolgd door een korte wandeling.

Over land: de trails beginnen nabij Navajo Mountain en je hebt voor deze hike een vergunning nodig. Bereid je ook goed voor want het is een lange hike! Een vergunning kun je aanvragen bij het Navajo-hoofdkwartier in Window Rock.

Tip: het is respectloos om om over of onder de brug door te lopen.

Zwemmen in Wahweap Bay

Vlakbij de camping Wahweap RV & Camping ligt de Wahweap swimming spot. Een strandje aan het emeralgroene Wahweap Bay. In deze baai kun je lekker zwemmen, zonnen en verderop ligt een haven waar je een boot kunt huren.

Een heerlijke spot om even bij te komen van het warme weer in Arizona.

Overnachten in Page

Wij sliepen met onze tent op de camping Wahweap met prachtig uitzicht over Wahweap Bay. Er zijn meerdere campings om te overnachten maar deze leek ons heel mooi. Het leuke vonden wij ook wel de konijnen die er rondlopen. Oh en tip: maak je tent goed vast! Wij kwamen terug van de Wahweap swimming spot en onze tent was ineens weg. Later vonden we de tent ergens in de bosjes. De tent was blijven haken, pfiew!

Enig van de camping? Je moet een pas hebben om de camping op te komen. Wij hadden een American The Beautifull Pass dus konden na de dam doorrijden naar onze campings.

America The Beautiful Pass: een jaarpas kost $80 (ong. €70) en kun je online of bij een loket bij de ingang van een National Park kopen.

Faciliteiten van Wahweap RV & Camping zijn:

  • Hookup-plaatsen.
  • Tenten.
  • Wasserette.
  • Wifi.
  • Winkeltje met souveniers en boodschappen.

Reserveerde Camping Wahweap via de officiële website.

➳ Bekijk al onze artikelen over de rondreis door Californië, Arizona, Utah, Arizona en Nevada.

Overnachten in (de buurt van) Page, maar liever een hotel? Bekijk hier alle accommodaties in Page op Booking.com of Agoda. Bekijk hieronder op de kaart onze camping en bezienswaardigheden van Page.

Lees meer over de Verenigde Staten

➳ MUST READ: dit moet je weten over kamperen in de USA