Parijs is altijd een goed idee. Je kunt er niet vaak genoeg heen want er is zoveel te doen. Van standaard bezienswaardigheden tot een bakje koffie in een onbekendere wijk. Van Disneyland tot de catacomben. Ga je binnenkort naar Parijs? Dan hebben we voor jou tips voor een bijzonder weekendje Parijs.

Wat te doen in Parijs: de must do’s

1. Beklim de Eiffeltoren

Op 31 maart 1889 werd de Eiffeltoren officieel ingehuldigd door Gustave Eiffel, zonder liften. Alle aanwezigen moesten 1710(!) treden beklimmen. De toren was pas echt officieel af tijdens de opening van de Wereldtentoonstelling op 6 mei 1889 en officieel opengesteld voor publiek, met succes. De Eiffeltoren moest sinds 1889 meerdere malen gerenoveerd worden om alle bezoekers aan te kunnen. Uiteraard kun je je weekendje Parijs niet compleet maken zonder te Eifeltoren te zien (en beklimmen?).

2. Fietsen in Parijs

Huur een fiets en verken Parijs. Pas wel op, je moet iets beter opletten dan in Nederland. Fiets naar de Notre Dame en hang lekker rond in het park Le Jardin du Luxembourg.

3. Bezoek de catacomben

Misschien wat macaber is het ondergrondse gangenstelsel dat onder Parijs loopt. Maar het is wel een bijzondere  manier om Parijs te ontdekken. De catacomben bestaan uit een interessante tunnel netwerk van in totaal zo’n 290 kilometer lang. De catacomben zijn de laatste rustplaats van zo’n 6 miljoen Parijzenaren die in de 18e eeuw van overvolle begraafplaatsen werden opgeslagen in de catacomben. Een klein deel van de catacomben is te bezoeken. Ik raad je aan om niet op slippers te gaan, want het kan er nogal nat zijn. Ik vond het zelf een naar idee toen ik in de grote plas water stapte.

Reserveer je tickets voor de catacomben van te voren bij bijvoorbeeld  Get Your Guide want het kan er druk zijn.

 

 

4. Winkelen in de passages

Parijs heeft vele unieke passages waar je lekker kunt winkelen. Een aantal tips: Galerie ViviennePassage des PanoramasGalerie Véro-Dodat, en Passage Colbert. Voor je dosis boekwinkels, antiekwinkels, boetiekwinkeltje en cafés.