Ik heb vaak gedacht dat al het moois alleen ver weg, buiten Europa te vinden is. Maar dat is helemaal niet zo, verre van. Naast een rijke geschiedenis heeft Europa prachtige landschappen, om de hoek. Nog nét geen buurtje.

En zo ging ik samen met mijn vriend op roadtrip naar de westkust van Frankrijk. En terug met een uitwijking naar rechts: met een kleine stop bij het meer van Annecy en weer door naar het heuvelachtige landschap van Zwitserland. Heerlijk om met je auto door Europa te cruisen. Geen wachtrijen op Schiphol, je koffer rechtstreeks in de auto en wat losse spulletjes hier en daar. Wat een vrijheid. Je eigen huisje die je praktisch overal kan parkeren, niks van te voren boeken, geen verplichtingen go with the flow. Ja dat is roadtrippen.

Home is where you park your tent

Van Annecy via Zwitserland naar huis

Voor de terugweg hebben we veel nagedacht. Zullen we iets geks doen? Iets waarvan iedereen zegt “jeetje jullie zijn wel omgereden hè”. Naar een plek waar ik wellicht niet zo snel weer heen zou gaan. En zo besloten we om vanaf Annecy, wat voor een roadtrip langs de westkust van Frankrijk ook niet echt voor de hand ligt, door te reizen naar Zürich. Eenmaal daar besloten we een dag van te voren om af te reizen naar de grootste waterval van Europa, de Rheinefalls. Waar ik tot op die dag nog nooit van had gehoord. En om te stopppen bij een veld vol met druivenstruiken, om mijn vriend op een longboard ergens in Opfertshofen downhill te volgen met de auto. Om gewoon te doen wat op dat moment ons zo gaaf lijkt. En Zwitserland? You stole my heart. Van “hier ga ik zo snel niet meer heen” naar een bucketlist van dingen die ik in Zwitserland wil zien. You stole my hear (and my wallet)!

»Als je gek bent op prachtige landschappen dan moet je in Zwitserland zijn. Kies een mooi dorpje en vermijd slapen in Zürich, dat is een beetje duur. Vergeet niet om de Rheinefalls te bezoeken als je gek bent op watervallen.

Ben jij wel eens naar Zwitserland geweest? Waar ben je geweest?

Rheinefalls

Laufen-Uhwiesen

Opfertshofen

Opfertshofen

Opfertshofen

Opfertshofen

Opfertshofen

Rheinefalls

Rheinefalls

Rheinefalls