Ik geloof dat ik de afgelopen jaren nog nooit zoveel heb geleerd en heb gedaan dan dit jaar. En ik me soms ook af waarom ik bepaalde activiteiten nu pas ontdek of waarom ik er ineens een sterke interesse voor heb ontwikkeld. Dinsdag had ik het er nog met longboardmaatje (ja die heb ik tegenwoordig) Andrea (ook 30+) over dat we waarschijnlijk nu meer lef en schijt aan dingen hebben. En dat we daarom juist nu heel veel dingetjes oppakken die we altijd al hadden willen doen, zoals goed leren surfen. Of dat we gewoon leuke nieuwe activiteiten leren kennen, sliden op je longboard bijvoorbeeld.

En die avontuurlijke, schijt aan (ik ben te oud) vibe wil ik ook heel graag aan jullie overbrengen. Van je eigen fixie bouwen tot surfen (ja ook als je bang bent voor vissen en haaien). Van alleen reizen tot het leren van programmeren (ook een must-learn van mij). Passie meiden, passie. Al is het maar om het geprobeerd te hebben (zo was ik ooit op mijn 25e pas keepster van het meidenvoetbal team). Supergaaf en de nu huidige surfvriendin was ooit mijn voetbalvriendin. Maar ik stopte na een jaar met voetbal met een gevoel van: tof, dat heb ik ook geprobeerd, zonder me af te vragen: had ik maar..

En om al die leuke dingen te blijven doen ga ik sinds vorige week 32u per week werken. Lekker op vrijdag werken aan eigen (hobby) projecten, blogzaakjes en vakanties. En zaterdag wordt mijn inbetweeniedag.

En you should too, if you can! En nee, ik wil geen fulltime huismoeder worden (no offense dames!) en ik vind het hebben van een uitdagende en leuke baan ontzettend belangrijk. Maar een weekend van twee dagen is toch veel te kort. Ik wil veel, heb geen tijd.

Samen met een vriendin werk ik vrijdags nu meestal aan onze creatieve projectjes. We hebben dezelfde opleiding gedaan en vullen elkaar aan als het gaat om creativiteit. We hebben ideeën en zij luistert naar mijn blogperikelen en ik naar haar sociale media job die ze sinds kort heeft. Allerlei onderwerpen komen voorbij: van het wel of niet accepteren van blogevents tot het “is een Macbook nou echt het geld waard of kun je prima werken  met een ander merk laptop”. Gewoon lekker over hobby’s en onzin praten.

En, geef jij genoeg prioriteit aan je passie?

Op de foto // Mac Book Air, notitieboekje cadeau van Mejuffrouw Ekster <3, originele Iphone lader en desktop cradel van Mobile Fun. Quote by  Criss Jami