Backpacken vinden wij de interessantste manier van reizen. Rugzak op, ticket op zak en zien waar je eindigt. Of je het nou voor het eerst doet of al langer backpackt, wij hebben de beste backpack tips voor je verzameld.

Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over backpacken. Van de betekenis van deze vorm van rugzaktoerisme tot inpaktips!

De beste backpack tips

Allereerst, wat is backpacken? Over backpacken zijn de meningen nogal verdeeld. De ene zegt dat het een vorm van rugzaktoerisme is. De andere vind dat je alleen maar in hostels zit. Wat is backpacken en ben jij een backpacker?

Lees meer over de betekenis van backpacken!

Wat backpacken ook is, de tips die wij voor je hebben gelden voor iedereen die op een of andere manier door een land reist.

#1 Backpacktip 1: vermijd dure landen

Backpacken wordt vaker gedaan door mensen die op budget willen reizen. De meest populaire plekken zijn voor Nederlandse backpackers: Zuid Amerika en Zuid Oost Azië.

Zuid Amerika en Zuid Oost Azië zijn relatief goedkope landen om door te backpacken.

Ook in Australië of Nieuw-Zeeland wordt er veel gebackpackt maar het is er wel wat duurder. Tip als je wilt backpacken in de duurdere landen: ga er werken. Toch backpacken in wat duurdere landen? Volg dan onze wereldreis die we in 2017 aan het maken zijn!

Neem je Lonely Planet mee, maar tips van andere reizigers zijn ook waardevol!

De beste tips die ik heb gekregen zijn toch de tips van andere reizigers. De Lonely Planet of een andere soort reisgids is een goede bron van informatie, maar de deze verouderd snel en je wilt ook niet de reisgidsen niet klakkeloos opvolgen. De Lonely Planet is ook niet meer wat het in 2007 was: tegenwoordig zijn de locaties die in Lonely Planet staan niet meer bijzonder en snel over crowded.

Backpacken gaat vooral om meegaan met je flow. Wie weet ben je onderweg naar het tropische Koh Phangan in Thailand en geeft iemand je de gouden tip om tip om te gaan duiken in Koh Phi Phi. Why not?

Ga goed voorbereid op reis

Zorg ervoor dat je al je documenten hebt gekopieerd en ingescand en naar jezelf hebt gemaild. Denk hierbij aan paspoorten, vliegtickets, visa, je reisverzekering etc.  je reisverzekering.

Vergeet niet je inentingen te halen, neem malaria, -hoogte en reispillen mee. Maak een goede inpaklijst voordat je op reis gaat.

Ga niet afstrepen

Je wilt veel zien in korte tijd (tenzij je het budget hebt om meerdere jaren op reis te gaan ofcourse). Maak er geen afstreeplijstje van. Het is toch veel fijner om minder landen in meer tijd te zien? Bovendien wat zie je nou echte in 3 weken Australië? Ga mindful reizen!