Ben je van plan die wereldreis te gaan maken? Weet je niet waar je moet beginnen? Hier vind je praktische informatie over je droomreis! Waar lopen wij tegenaan bij het plannen van onze wereldreis? Hoe pakken wij het reizen aan? Dit en meer ins- & outs en tips van/over onze en hopelijk voor jouw toekomstige wereldreis! Happy traveling!

Paspoort

Een wereldticket boeken

Je bent vast het woord wereldreisticket tegengekomen tijdens je zoektocht naar informatie over het maken van jouw wereldreis. Maar wat is zo’n Around The World Ticket? En waarom zou je een wereldticket moeten boeken? Of waarom juist niet?

Backpack inpakken

Een reisbuddy vinden

Yes! Je hebt besloten dat je op reis wilt. Maar met wie ga je op reis? Een reisgenoot vinden is niet zo moeilijk. Je hebt vast vrienden die misschien ook wel met jou door Thailand willen reizen, of heb je er wel eens aan gedacht om online een backpackmaatje te zoeken?

Route wereldreis

De route van je wereldreis plannen

Hoeveel landen ga je bezoeken tijdens je droomreis (liefst alle natuurlijk ;-))? Wat wil je absoluut gaan doen tijdens je wereldreis en heb je een voorkeur voor de seizoenen (zomer, dôh)? Wij helpen je om deze en andere vragen voor je te beantwoorden!

Suit Suit koffer

Wat neem je mee op wereldreis

Wat moet je nou meenemen op wereldreis? En wat niet? Je wilt niks vergeten maar ook zeker niet teveel meenemen. Wij hebben een backpacklijst voor je samengesteld!

Wanneer je net als ons langer op reis bent, dan moet je onder andere nadenken over je inschrijving bij de gemeente. Hoelang ga je op reis? Moet je je laten uitschrijven uit de Basisregistratie Personen (BRP) ? In dit artikel geef ik je tips of je je wel of niet moet uitschrijven uit Nederland en wat de gevolgen zijn als je langer dan 8 maanden op reis gaat.

Minder leuk als je op wereldreis gaat is het regelen van een reisverzekering. Maar het is wel een van de belangrijkste dingen die je moet regelen. Hoe kies je de best passende reisverzekering?

Hieronder vind je artikelen die wij tijdens onze wereldreis in 2017/2018 schr(e)ijven.