Een wereldreis is het mooiste wat een reisliefhebber kan maken. De vrijheid, de indrukken, de ervaringen. Maar hoe begin je met een wereldreis? In deze wereldreisblog vind je alle tips die je nodig hebt om op wereldreis te gaan. Of je nou alleen of samen een wereldreis gaat maken. In dit artikel deel ik al onze wereldreiservaringen.

Alle highlights + tips:

Een wereldreis is een reis waarbij iemand rond de wereldreis van oost naar west of omgekeerd. De meningen zijn daar wel over verdeeld. Sommigen noemen een wereldreis een reis waarbij je meer dan twee continenten bezoekt, anderen vinden een wereldreis pas een wereldreis als je tussendoor niet thuiskomt.

Wereldreis plannen

De voorpret is net zo leuk! Bij het plannen van je reis heb je een aantal dingen waar je rekening mee houdt. Zo plan je je wereldreis

  1. Zoek een reisbuddy. Ga je een wereldreis alleen maken? Of Of wil je met iemand anders op wereldreis? Geen reisgenoot? Met onze tips vind je je reisbuddy
  2. Bepaal je wereldreis route: een route maken is eenvoudiger dan je denkt
  3. Spaar voor je wereldreis: Maak een spaarplan: tips om te sparen voor je wereldreis. Want helaas, een wereldreis maken zonder geld is bijna omogelijk.

Lees ook: hoeveel kost een wereldreis

  1. Boek een ticket(s): een wereldreis ticket of toch losse tickets?
  2. Regel een reisverzekering?
  3. Zeg je huis op en schrijf je uit in de gemeente
  4. Maak een inpaklijst. Met onze backpack inpaklijst vergeet je nooit meer iets!

Tijdens je reis

Als je op reis bent dan wil je natuurlijk zo goed mogelijk je kosten bijhouden. Wij hielden onze kosten bij in een excelbestandje om zo goed mogelijk overzicht te houden.

⤳Must Read: hoe wij onze kosten onder controle houden

En soms zal je wel eens reismoe worden. Hoe is dat? Lees meer over onze ‘moeheid.

After wereldreisdip

Ben je net terug van een wereldreis? Zo ging het ons af de laatste dagen na de wereldreis: onze eerste dagen thuis na de wereldreis.

Ook interessant: dromomanie, wat is het en heb jij het?