Joehoe! Still alive and kickin’! Het is even geleden dat ik een update heb geplaatst over de wereldreis. Jullie staan natuurlijk te trappelen om meer te lezen over de wereldreis. Wat is er allemaal gebeurd na de laatste – ietwat minder vrolijke – update? Benieuwd? Komt ie!

Prikjes halen

Afgelopen maand hebben we onze prikjes gehaald. Omdat we van plan zijn na Nieuw Zeeland weer naar Zuidoost Azië te gaan moesten we nog een paar prikjes halen. Gelukkig heb ik de meeste prikjes al een keer gehaald en veel daarvan zijn of levenslang of een aantal jaar geldig (zoals de Twinrix – hepatitis-A-vaccin en hepatitis-B-vaccin). Mijn vriend had de Twinrix nooit afgemaakt (je moet er 2 voor je reis en 1 na je reis halen) dus die moest er nog 1 halen. Die prikjes doen nog best pijn trouwens, haha. In de ene arm had ik DTP en de andere Tyfus. nou ik had 2 dagen erna nog steeds een soort van spierpijn in mijn arm, niet cool.

Ook hebben we besloten onze prikjes voor rabiës te halen omdat ik toch een keer door een hond was gebeten in Thailand. Rabiës of hondsdolheid is een dodelijke ziekte die wordt overgebracht door honden, vleermuizen, vossen en apen. Je kunt het oplopen door beten van deze dieren, maar ook door likken of krabben.

We hebben er  lang over getwijfeld of we de prikjes zouden nemen, maar waarom ook niet? Ja daar wist ik geen antwoord op. Je krijgt drie injecties, met één week tussen de eerste twee en twee tot drie weken tussen de tweede en de derde injectie. Als je een serie van drie vaccins hebt gehad, hoef je levenslang geen antiserum meer tegen rabiës. Na een verdachte beet moet je je wel weer laten inenten, je hebt -als je je van te voren hebt laten inenten- maar twee vaccinaties nodig in plaats van vijf (Vaccinatiesopreis.nl).

De backpack is binnen!

Jajh, eindelijk is de backpack binnen! Een maand voordat we op reis gaan. Het is een Thule Guidepost van 65liter en heeft bijna alle (haalbare) features die ik op een backpack wil hebben, zoals een zip-off mini backpack, Meerdere openingen en veel extra ritsen. Jajh! Ik heb al geprobeerd de tas in te pakken met spullen die ik graag mee wil (waaronder mijn sportsetje van Calvin Klein van LASCANA) en het gaat prima. Er zitten zoveel vakjes in de tas! Heerlijk!

Ik heb heeel veel sportieve items gehaald, binnenkort komt er nog een badpak of bikini bij en vorige week kocht ik dus op aanraden van mijn collega de Calvin Klein set bij LASCANA voor de sportievere dagen.

LASCANA is overigens de nieuwe webshop van OTTO voor vrouwen. Ze verkopen lingeriesets, badkleding zoals bikini’s, slips en nachtkleding.

En verder heb ik nog nieuwe schoenen bij Sacha besteld; leuke Chelsea booties voor als ik straks na een jaar reizen weer aan het werk ga!

Een reisverzekering afgesloten

Niet het meest spannende maar wel lastig omdat Luciano en ik beide aan extreme sporten doen en minimaal een jaar weg gaan. Via mijn beste vriendin hebben we een Globetrotterverzekering aangevraagd bij Allianz en daarvan hebben we de pasjes binnengekregen! Jajh! Deze verzekering is ideaal als je wat langer op reis gaat voor bijvoorbeeld een backpackreis of stage. Binnenkort iets meer over reisverzekeringen op de blog!

En andere nieuws?

We hebben een aantal nieuwe Lone drifters die ons team gaan ondersteunen. Nathan en Lisa zullen Lone Drifters vanuit Nederland vertegenwoordigen, superstoked want het zijn beide twee fanatieke reizigers en boardsporters!