Wat is het warm in Nederland! En net nu ik aan het bijkomen ben van een griepje en verkoudheid, waar ik helaas nog niet helemaal van genezen ben. But I’m getting there. En in deze heetheid komt mijn winactie als geroepen, je kan namelijk een mocktailkit van Fairminds winnen frisse mocktails te maken (nou hopen dat het weer even aanhoudt!)

Fairtrade

Jonge mensen + fairtrade. Dat is Fairminds . Met de Design Your Own productlijn wil de organisatie jongen mensen in aanraking laten komen met producten die fairtrade zijn en waar je leuke dingen mee kan maken voor een cadeau, als sfeermaker (zoals mijn gezellige lampjes van oud papier vorig jaar) of om je DIY skills te laten zien. En daar schenk ik graag aandacht aan.

Alles in de mocktailkit is fairtrade: de ingrediënten komen van fairtrade boeren , de siroop is biologisch, de plastic bekers zijn biologisch afbreekbaar. Zo is zelfs het inkt op de papieren rietjes van soja gemaakt zodat je het veilig kan gebruiken om aan je mocktail te sippen. En natuurlijk heb ik de kit alvast voor jullie uitgeprobeerd. Op een blauwe maandag heb ik achter een cocktailbar gestaan dus ik ben wou supergraag gaan mixen. Echter, in de kit zit een receptenboekje toegevoegd, maar geen recept is gericht op gemak om de kit mee te nemen. Het is toch veel leuker om het pakket mee te nemen naar het park? Ik heb dus heel easy peasy een mocktail van Sinaasappel en grenadine gemaakt. Handig als je niet teveel wilt meenemen (op bijvoorbeeld je longboard ;-) of niet van te voren alles wil gaan blenden.

Sunset mocktail

Hoe dan? Schenk de sinaasappel in de plastic beker tot aan de rand waar het bekertje schuin afloopt. Doe er langzaam een scheut grenadine bij in. Vervolgens maak je een sneetje in een stukje fruit en schuif je die op de rand van de beker.  Mocht je een koelbox mee hebben? Doe er dan wat ijsklontjes bij om het af te maken. Door de grenadine lijkt je drankje op de sunset. Proost people!

Win!

Hoe maak je kans op de mocktailkit? Like het bericht op Facebook en laat voor 26 juli weten dat je meedoet. En vergeet niet je favoriete mocktail moment te delen, wie weet zien wij elkaar tijdens Life’s a beach op 31 augustus!? Say whut? Iedereen maakt ook nog eens kans op een heerlijk compleet verzorgde dag op het strand samen met een vriend(in) tijdens Life’s a Beach. Hoe? Door je favoriete mocktail moment te delen.  Dit kan met een foto, een recept, een stukje geschreven tekst etc. op de website– >> hier. Succes meiden!