Een nieuw winterseizoen staat voor de deur! En dat betekent nieuwe clinics voor vrouwen met Chicky Clinics! Dit jaar ligt de focus meer op verschillende niveau’s dus er zit voor iedereen wel wat bij in het winterprogramma van Chicky Clinics

What’s new bij Chicky Clinics?

Veel freeride gerelateerde trips. Nieuw in het programma zijn de huttentocht, de trip naar Noorwegen en de Mountain Awareness trip. Laatstgenoemde zal aandacht geven aan basiskennis over over rijden buiten de pistes.

Zie hieronder het overzicht van het Chicky Clinics winterprogramma ’15-’16.

Snow Trips

Dit jaar organiseert Chicky Clinics 6 diverse Snow Trips. Van trips voor beginners tot de ultieme freeride trip, snowboarders of skiërs.

21-24 januari > Chicky clinics Freeride Trip, St. Anton am Arlberg €499,-

Ben jij op zoek naar meer uitdaging tijdens je wintersport? Ga dan mee met de Freeride Trip. Deze trip is bedoeld voor vrouwen die nog weinig of geen off piste ervaring hebben, maar dolgraag een keer het terrein buiten de pistes willen verkennen! 3 dagen lang poeder, hiken, first tracks, face plants en heel veel gezelligheid! De Freeride Trip vindt plaats van 21 januari tot en met 24 januari 2015 in het Stubai Tal, waar de freeride mogelijkheden ongekend zijn!

6-10 maart > Chicky clinics Mountain Awareness Trip, Kleinwalsertal €649,-

Inmiddels worden er meerdere freeride gerelateerde trips georganiseerd en vond Chicky Clinics het tijd worden om ook aandacht te besteden aan de veiligheid buiten de pistes. Tijdens deze 5 daagse Mountain Awareness Trip, van 6 t/m 10 maart in Kleinwalsertal, zal je kennis maken met diverse theorieën en technieken om zo een basiskennis mee te krijgen.

Naast talloze afdalingen zal er tijdens het rijden ook veel aandacht worden besteed aan het oriënteren in het terrein, hoogtekaart lezen,  hellingen lezen en gevaarlijke hellingen spotten, sneeuwsoorten herkennen en ga zo maar door. Ook is er aandacht voor lawinepieper zoeken.

Chicky Clinics winterseizoen

10-13 maart > Chicky clinics Backcountry Trip, Kleinwalsertal €549,-

Tijdens Backcountry Trip zal je veel gaan touren of splitboarden, hiken en oneindig veel poederafdalingen maken door de mooiste stukjes natuur die Oostenrijk te bieden heeft! Weg van alle massa toerisme, wachttijden voor de skiliften en drukte op de piste! Gewoon lekker genieten van de hikes en de daarna zeer verdiende afdalingen! Deze trip wordt onder begeleiding van één van Oostenrijks beste berggidsen uitgevoerd, die het gebied zeer goed kent. Deze trip vindt plaats van 10 tot en met 13 maart in Kleinwalsertal.

24-28 maart > Chicky clinics All Terrain Trip, Portes du Soleil €569,-

Een paar dagen weg om te leren freestylen en je techniek te verbeteren? Geniet van het lekkere zonnetje tijdens Pasen, verbeter je skills op diverse vlakken en ga mee op de All Terrain Trip voor skiërs en boarders. Deze week staat ook open voor beginnende snowboarders, mits er genoeg animo voor is. Dus heb je altijd al willen leren snowboarden? Dit is je kans om het samen met andere meiden te leren onder begeleiding van professionele snowboard coaches!! Deze trip vindt plaats van 24 t/m 28 maart in Portes du Soleil.

9-16 april > Chicky clinics Norway Trip, Lofoten €2299,-

Chicky gaat naar het prachtige Lofoten van 9 t/m 16 april! De route omhoog zal minstens net zo spectaculair zijn als de route naar beneden! Skien tot aan de zee, omringt door mooie fjorden!

De Lofoten zijn een eilandengroep gelegen in het Noorden van Noorwegen en staan bekend om ontelbaar veel mooie afdalingen die je hier kunt maken.

Er is geen skigebied, er zijn de laatste jaren twee liftjes gebouwd, maar die laat je dan voor wat het is. Je zal dus 6 dagen aan het touren of splitboarden zijn om de ontelbaar velen bergtoppen te bereiken en daarna de mooiste afdalingen van je leven te rijden. Het is een magische plek met haar bergen die opdoemen uit de zee, het grillige weer, veel sneeuw en als je geluk hebt het noorderlicht! Kortom, een ervaring om nooit meer te vergeten!

24-28 april > Chicky clinics Huttentocht, Silvretta €699,-

Altijd al van hut naar hut willen trekken in de bergen, terwijl je mooie afdalingen maakt en spectaculaire toppen bereikt? Ga dan mee op de huttentocht!! Tijdens deze reis ga je tour skiënd/splitboardend van hut naar hut toe trekken. Om de dag maak je een lange tocht en de andere dagen een wat kortere tocht. Je overnacht in twee verschillende hutten, dat betekent dat je dus je spullen meeneemt op je rug, zoals bij een echte huttentocht! Even helemaal weg van de bewoonde wereld en je omringen met sneeuw, bergtoppen en mensen met dezelfde passie! Deze trip vindt plaats van 24 t/m 28 april. Er is enkel plek voor 6 deelnemers, dus heb je interesse, wees er dan snel bij!

Clinics in Nederland

Ook in Nederland hebben is een winterprogramma opgezet. Op 16 januari is een Freestyle trampoline clinic. Wist je dat trampoline springen niet alleen goed is voor je balans, conditie en calorie verbranding, maar ook voor je snowboard of ski skills?  Met deze leuke maar intensieve clinic leer je balans te houden in de lucht, nieuwe tricks die je in de sneeuw kunt toepassen en gevoel te krijgen voor rotatie.

Ik heb vroeger aan trampoline springen gedaan (Nederlandse kampioenschappen) en ik kan je vertellen dat het zo leuk is! 

Meer over Chickyclinics.com 

photo / Karin Baptist