Hoewel ik het liefst uit kijk naar de zomer en tropische bestemmingen zoals Waikiki, moet ik zeggen dat ik ook nog best wel zin heb in een weekje wintersport. In december heb ik voor het laatst gesnowboard en het adrenaline gevoel dat ik ervan kreeg, is blijven hangen. Als de lente de partypooper gaat uithangen, kun je je ook net zo goed instellen op een wintersport vakantie, toch? Daarom geef ik jullie gewoon 3 redenen om op wintersport te gaan in april!

Evenementen tijdens wintersport

Ook in de sneeuw kun je feesten. Een aantal skistations hebben in april een seizoensafsluiting. Val Thorens heeft bijvoorbeeld eind april (rond Koninginnedag), de Dutchweek. Duizenden Nederlandse feestgangers verzamelen zich dan om feestend door de sneeuw heen te rollen!

Het Zillertal is een breed zijdal van het Inndal in de Oostenrijkse deelstaat Tirol”.

Van 1-6 april 2013, vindt in Mayrhofen het jaarlijks terugkerende evenement Snowbombing plaats. Aan het einde van het wintersportseizoen trekken wintersport- en feestliefhebbers naar dit dorp in Zillertal om te genieten van de (pap)sneeuw, de optredens op de piste, de spetterende feesten en de straatparade.

Kortingen in de meeste webshops


De meeste webshops bieden nu eindseizoensverkoop aan. Die dure wintersportjas van 275 euro is 100 euro goedkoper ineens een stuk aantrekkelijker! Koop nog snel wat in, ook als je volgend seizoen (pas) weer gaat. Overigens heb je nu ook kortingen op wintersport, check de websites van reisbureau’s voor leuke aanbiedingen.

Altijd korting? Check dan eens de webshop Winterkleding Outlet

Roxy broek €83,30
O’neill Jacket (as seen on me :-) €159,95
Volcom wanten €64,95

Zachter weer

Omdat april midden in de lente is, kun je in april vaak ook van het zachte lenteweer genieten. De warmte en felle zon kunnen aan het eind van de dag wel voor papsneeuw ook wel ‘slush'(puppiesneeuw) zorgen. Maar wie geluk heeft, kan genieten van heerlijk voorjaarssneeuw.

De places to be in april? Ver weg: Canada, Verenigde Staten van Amerika.

Dichtbij: Frankrijk, Italië, Noorwegen, Liechtenstein (vlakbij Duitsland) en Zwitserland.