Mijn wintersport in Frankrijk was de eerste keer op wintersport. Samen met mijn vriend besloot ik dat we gewoon met z’n tweeën op wintersport moesten gaan. Vroeger gingen we beide namelijk nooit op wintersport. Het leek erop dat we elkaar hadden gevonden en dus gingen we lekker als stel een wintersport inclusief skipas naar Frankrijk boeken. Locatie? Een rustig dorpje, genaamd Saint Jean D’arves, dat ergens in de Alpen ligt, in de buurt van Val Thorens.

Wintersport in Frankrijk

In mijn post over toffe kerstlocaties zag je al de drie steden die in aanmerking komen op mijn kerst bucketlist. Maar wat is er nou mooier dan kerst op de piste?

Hier moet je wonen als je elke dag op wintersport wilt. 

Mijn vriend en ik boekten daarom de vakantie voor kerst. Een weekje pistes en dat houten huisje richting de Franse Alpen in het schattige dorpje Saint Jean d’Arves.

Wat vooral populair is bij gezinnen, een relatief goedkoop wintersport gebied is en dicht bij de oefenpistes ligt. Ofterwijl beginnersvriendelijk! Saint Jean d’Arves is onderdeel van een groot skigebied rondom Sybelles. Hier nam ik afgelopen week mijn eerste snowboardlessen, verrekte ik zowat elke spier in mijn lijf, dronk ik hot chocolate milk op een terrasje in de sneeuw, keek ik Home Alone in mijn appartementje met uitzicht op de bergen, miste ik de aankomst van de kerstman (shoot!) en vierde ik kerst met mijn vriendje. Perfect. Christmas.

Appartementen Marmottes

We sliepen in appartementen Marmottes, redelijk comfortabel ingerichte chalets voor 4-, 5-, 6- en 8-personen. In ons geval voor 4 personen. Ik droomde altijd al van houten chalets met kerst, omringt door sneeuw oh how I love a white christmas. Deze appartementen, bijna aan de piste, hebben een badkamer met bad, toilet, balkon of terras, kitchenette met oventje en vaatwasser en parkeerplaats voor de deur.

De appartementen zijn ideaal voor gezinnen of stelletjes en groepen die van rust houden. En ik kan je vertellen, dat is ook wel eens fijn. Tegen betaling kun je gebruik maken van de jacuzzi, die 25 meter verderop buiten staat.
Zie je mij al in bikini en snowboots buiten rondhuppelen. Nee dus ;-)

P.s. linnen moet je daar nog huren dus kun je beter zelf meenemen.

Wat voor appartementen hebben jouw voorkeur op wintersport?

P.s. nog 4 dagen in de sneeuw! Follow me on instagram!

Saint Jean d'Arves, wintersport in Frankrijk, franse alpen, snowboarden

Appartement Marmottes Saint Jean d'Arves, Saint Jean d'Arves, wintersport in Frankrijk, franse alpen, snowboarden, sportiek reizen

Appartement Marmottes Saint Jean d'Arves, Saint Jean d'Arves, wintersport in Frankrijk, franse alpen, snowboarden, sportiek reizen

Appartement Marmottes Saint Jean d'Arves, Saint Jean d'Arves, wintersport in Frankrijk, franse alpen, snowboarden, sportiek reizen

Hoe was jullie kerst?