Inmiddels ben ik al weer een week terug van mijn wintersport in Tirol, maar boy wat mis ik dat gebied. Tirol staat voor veel Nederlanders synoniem aan wintersport. Mijn beeld zelf? Anton aus TirolHeel fout. Klik vooral op de link als je geen flauw idee hebt waar ik het over heb ;-).

Do: Hintertux Gletsjer

Omdat wij (mijn vriend en nog 3 reisgenoten) vrij vroeg in het seizoen richting de sneeuw wouden, besloten we te gaan snowboarden (en skieën) op gletsjer Hintertux (voor de kenners: hoogte van de gletsjes is 1,500 tot 3,250 meter). Dat is dan ook de enige veilige keus zo vroeg in het seizoen. Hintertux zelf is het enige year-round ski gebied met 100% sneeuwzekerheid over 18 kilometer skigebied. Er is natuurlijk niks vervelender dan geen sneeuw hebben als je op wintersport gaat. En behalve de sneeuwzekerheid in Hintertux genieten free style wintersporters hier vooral van de hot zone.tv Park opening die het actieve winterseizoen opent.

Do: Mayrhofen

Tirol heeft zeer sportieve gebieden, maar ook lieve familie gebiedjes (niks zo hartverwarmend als kleine snowboard mensjes!). Omdat we bang waren dat het in en rondom Tux uitgestorven zou zijn sliepen we in een 8 persoons chalet in Mayrhofen en reden elke dag 20 minuten met de auto richting Hintertux om te snowboarden (en skieën). Prima te doen als je eigen vervoer hebt! Het was mijn allereerste keer in Oostenrijk en pas de tweede keer op het snowboard, maar ik weet nu al dat ik het veel vaker ga doen. Mayrhofen lijkt me fantastisch mooi (en gezellig) met sneeuw, maar ik ben ook verliefd geworden op de door paars, geel en oranje gekleurde bergen rondom het dal.

Oja, en de après-ski is wereldberoemd (ja daar heb je Anton dan weer) door de typische gezelligheid van de Oostenrijkers. I’m coming back to you!

En wat moet je vooral niet doen in het voorseizoen? Als beginner gaan, de lessen zijn dan nog niet echt gestart *tenzij je de bucks hebt om priveles te nemen!

En, ben jij al eens in het voorseizoen op wintersport geweest?