Daar ben ik weer! Voor deel 2 van mijn London verslagjes. Ik zit hier inmiddels bijna 2 maanden, en de tijd gaat zo snel! Ik ga dit weekend voor het eerst een paar dagen terug naar Nederland.

Nee, niet omdat ik dat zo erg graag wil, maar voor school.

Ik moet namelijk een presentatie doen over de voortgang van mijn afstudeerproject. Maar het is ook wel weer leuk om iedereen even te zien natuurlijk!

Update
Maar om even terug te kijken op de afgelopen twee weken. Ik zei al dat ik niet meer hoefde te wennen, maar ik begin wel mijn ‘flow’ iets meer te vinden. Zo gaan we wat meer de stad in, en doen we leuke dingen. Want het appartementje is nu toch echt bijna af. Zaterdag komt de électricien om wat lampjes op te hangen en onze posters zijn binnen. Het is dus bijna tijd voor de foto’s! Ik heb op mijn blog al wat sneak peek foto’s gepost die ik je ook in deze post kunt vinden.

Vorige week heb ik gebowld (is dat eigenlijk een werkwoord?) met mijn oude stage bedrijf (heb eerder in Londen stage gelopen), wat ontzettend gezellig was. Ook al ben ik geen ster in bowlen, twee strikes is best goed toch? Ik ben uit eten geweest met een vriendin uit België die hier ook sinds kort woont. En we hebben met zijn 3en (+ mijn vriend) ‘Side Effects’ in de bioscoop gezien.

Reizen in London
Het reizen vind ik wel één van de nadelen. Ik werk van 9 tot 6, waardoor ik me in de drukste reisuren van de dag begeef. ’s Ochtends moet ik soms drie metro’s wachten tot ik er eigenlijk in kan. Op de terugweg is het iets minder erg, en er zijn rustigere dagen. Maar ik wil graag mijn boekje lezen, en dat kan niet altijd. Daarna loop ik nog een stukje, en we kijken hier eerst naar rechts.. Wat nog steeds een beetje anders is, ik kijk drieduizend keer links, rechts, links, rechts.. Om maar even zeker te weten of er geen bus of auto aan komt. Ik heb een paar dagen geleden een video gemaakt over mijn reis. Deze kunnen jullie boven aan de post bekijken.

Fietsers in London
Wat me ook nog steeds verbaasd is de hoeveelheid mensen die hier fietsen… Mijn afstudeeronderzoek gaat over het fietsen in Londen en het is momenteel ook erg actueel in het nieuws. (ik maak een promotie video voor het fietsen) Ik ben doodsbang om hier op een fiets te stappen. Ten eerste, je moet aan de linkerkant rijden. En ten tweede lijkt het me doods eng door alle bussen en auto’s heen te zig-zaggen. Doe mij maar de fietspaden in Nederland hoor. De campagne hier voor het meer gaan fietsen en de aanleg van fietspaden heet dan ook: Love London, go Dutch. Want Nederland is het fiets-voorbeeldland.

Bezoek uit Nederland
De komende maanden hebben we ook wat meer bezoekjes op de planning staan. In deze eerste 2 maanden zijn alleen mijn ouders al langs geweest. Volgend weekend komt mijn zusje met haar vriend. En meteen een paar dagen later 2 goede vriendinnen uit Nederland. Erg gezellig! Maar ook druk natuurlijk.

Ik probeer jullie snel weer op de hoogte te brengen! En ik lees de comments, dus als je iets wilt weten. Vraag het gerust.
xx