Ga je binnenkort naar Australië om te werken en reizen? Fijn! De combinatie van werken en reizen is een unieke ervaring want Australië is een fantastisch land! De mensen, de dieren, de natuur! In dit artikel geef ik je tips voor het aanvragen van je working holiday visum voor Australië. 

Wanneer kun je je aanmelden?

Een werkvakantie visum is bedoeld voor jonge mensen die willen meer ervaring in Australië dan backpacken hebben.

Je moet tussen de 18 tot 30 wanneer je de working holiday visa aanvraagt. Ben je ouder dan 30 en wil je een working holiday visa voor Australie? Dan kun je de aanvraag voor je 31e doen. Zorg ook dan dat je binnen 12 maanden naar Australie afreist want net als iedereen is je Australische werkvakantie visum geldig voor 1 jaar vanaf de datum van afgifte.

Een Working Holiday-visum geeft je tot 12 maanden de mogelijkheid om te werken en rond te reizen in het land. Je kunt de 12 maanden ook verlengen tot 24 maanden als je aan de voorwaarden voldoet in de eerste 12 maanden.

Voorwaarden van het Working Holiday Visum voor Australië

  • Je leeftijd is tussen de 18 en 30 jaar
  • Je hebt de Nederlandse of Belgische nationaliteit
  • Je paspoort is gedurende je hele reis geldig
  • Je hebt minimaal € 3200 aan geld op je bank staan
  • Je mag legaal, maar nooit langer dan zes maanden voor dezelfde werkgever werken
  • Je mag maximaal vier maanden studeren
  • Je hebt na goedkeuring een jaar de tijd om te vertrekken

Aanvragen van een Working Holiday Visum voor Australië

Een visum voor een Working Holiday voor Australie is niet goedkoop, je betaalt zo’n  AU$ 365,-.  Hoe vraag je zo’n working holiday visa voor Australie aan? Heel gemakkelijk online via de website van de Australische Immigratiedienst.