Is het jou ook opgevallen? Dat je steeds vaker een vakantie met yoga én surflessen kan boeken? Boardchick Sheena is bijvoorbeeld met Chicks on Waves op surfvakantie geweest, waar je de ochtend start met een potje spirituele yoga. En ook boardchick Morene doet aan deze spirituele filosofie op de supboards. It kinda made me wonder: what’s up with yoga and surfing?

Yoga staat voor het samenkomen van je lichaam en geest. Deze vrij oude hindoeïstische filosofie, leert de geest, het gevoel en het lichaam te beheersen. Dit doe je zo:

je voert spirituele en psychische oefeningen uit, die op hun beurt een kalmerend en balancerend effect op het lichaam én je geestelijke welzijn hebben.

Yoga en surfen vullen elkaar heel goed aan, je maakt gebruik van je eigen energie en de rust van de zee/natuur.

Yoga en surfen

Maar de combinatie van surfen en yoga is meer dan alleen maar je dag tot een relaxte en succesvolle dag te maken. Ja echt waar! Het zorgt er namelijk ook voor dat je lichaam positief hersteld, zodat je minder pijntjes ervaart. En je leert om flexibeler op je surfboard te staan. Met yoga train je namelijk kracht, flexibiliteit en balans -balance is key!- Bovendien activeert het je bloed en je spieren, verstevigd het je rugspieren en maakt het je lichaam soepeler. All a surfergirl needs!

Source: 1/2

Ik kan zelf niet wachten om de combi te proberen! En jullie?